Voorlichtingsbijeenkomst over doelrealisatie

| Goede Doelen Nederland | toegankelijk voor leden

Wij organiseerden deze bijeenkomst i.s.m. MDFnl. Aan de orde kwam zowel wat Goede Doelen Nederland op het gebied van doelrealisatie onderneemt als wat er inhoudelijk allemaal bij komt kijken als je doelrealisatie en impactmeting als goed doel serieus neemt.
Er werden ervaringen uit de praktijk (van collega goede doelen) gedeeld over het proces van de ontwikkeling van een Theory of Change en welke waarde dit kan hebben voor jouw organisatie. 

Programma

14.30 uur
Inloop

15.00 uur
Welkom door Margreet Plug, hoofd beleid en vereniging Goede Doelen Nederland, met korte toelichting op de stand van zaken Impact Challenge;

15.10 uur
Heleen de Boer, Projectleider Monitoring & Evaluatie bij Humanitas, over de ervaringen en ontwikkelingen van de organisatie op het gebied van doelrealisatie en impactgericht werken. Welke instrumenten worden ingezet? Hoe zijn die tot stand gekomen? Wat werkte goed en wat waren hobbels?

15.40 uur 
Niek Bakker gaat in op de onderwerpen, ‘ontwikkeling van een Theory of Change’, ‘doelgerichte activiteitenplanning/logisch kader’ en ‘monitoring, evaluatie en leren.’  Welke waarde kan dit voor jouw organisatie hebben? Hoe wordt in de driedaagse Cursus Doelrealisatie aandacht aan deze onderwerpen besteed?

16.30 uur 
Uitwisseling van ervaringen, leerpunten en tips

17.00 uur 
Borrel

 

Stel een vraag

Margreet Plug

hoofd beleid en vereniging
06-52 34 50 48
Email
Documenten
Bekijk ook