De samenleving en goede doelen

Publieksvertrouwen is de belangrijkste basis voor goede doelen om hun maatschappelijke doelen te kunnen realiseren. Daarom besteedt Goede Doelen Nederland veel aandacht aan optimale transparantie en accountability in de sector. Goede doelen moeten transparant zijn over de manier waarop ze hun werk uitvoeren. Vrijwilligers, donateurs, het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden willen graag weten waar het geld aan wordt besteed en tot welke resultaten dit leidt. Binnen de goededoelensector bestaat hiervoor een systeem van verantwoording en toezicht en een Erkenningsregling. Met een Erkenning laten goede doelen aan de samenleving zien dat aan alle kwaliteitseisen is voldaan. 

Transparantie, inzicht in cijfers en maatschappelijke betekenis
Goede Doelen Nederland zet in in op transparantie door inzicht te geven in feiten en cijfers en de maatschappelijke betekenis van goede doelen. Dit doen wij onder andere met diverse eigen middelen en media. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Feiten & Cijfers (jaarlijks onderzoek onder de leden van Goede Doelen Nederland van de financiële gegevens).
  • Inzicht in de directeurensalarissen (jaarlijkse publicatie op de website van de directeuren salarissen van de leden van Goede Doelen Nederland)
  • Goede Doelen Gids (met de mogelijkheden van schenken en nalaten aan goede doelen).
  • De website www.goededoelen.nl (ontwikkeld voor het algemeen publiek met feiten, cijfers, informatie en uitleg over de rol en het werk van goededoelen en inzicht in de resultaten die worden bereikt). 
Gerelateerd Nieuws

Sector start Impact Challenge

PwC kondigde vorige maand aan te stoppen met de

CBF doet onderzoek naar Bright Future...

Het CBF doet onderzoek naar de activiteiten van

Nominaties Transparantprijs en Impactprijs...

Nog dertien goede doelen en social enterprises 

Gerelateerde Ledenberichten

Paul Stamsnijder tijdens bijeenkomst over...

Donderdag 4 februari jl.

Actuele informatie over projecten en activiteiten van goede doelen

Goededoelen.nl

Lees meer