Impact bijeenkomst

| Goede Doelen Nederland | toegankelijk voor leden

Waar staat de sector op dit moment? Roline de Wilde, directeur van het CBF, gaf op 15 juni jl. een eerste beeld op basis van de ervaring die het CBF sinds 1 januari 2016 heeft opgedaan met het toetsen op dit onderwerp.

Leden werden verder bijgepraat over een nieuw sectorinitiatief over dit onderwerp als opvolger van de Transparantprijs: 'de impact challenge’. Ook kregen de aanwezigen informatie over de Cursus Doelrealisatie die Goede Doelen Nederland heeft laten ontwikkelen en die na de zomer van start gaat.

Vervolgens kwam Martin Klein van Business for Development aan het woord.  In zijn presentatie ging hij in op de vragen 'Hoe visualiseer je jouw theory of change’ en 'hoe kun je stakeholders daarbij betrekken'. Martin Klein ontwikkelde een online tool: ‘Wikichange’ en vertelde daarover.

In september gaat de driedaagse Cursus Doelrealisatie van start. Op verzoek van Goede Doelen Nederland ontwikkelde MDFnl deze cursus om leden en niet-leden te ondersteunen bij het doelgerichte werken dat ook in het kader van de Erkenningsregeling van goededoelenorganisaties wordt verlangd. De betrokken cursusleiders gaven een toelichting op aanpak en inhoud van de cursus.
 

Stel een vraag

Margreet Plug

hoofd beleid en vereniging
06-52 34 50 48
Email
Documenten
Bekijk ook