Workshop crowdfunding

| Goede Doelen Nederland | toegankelijk voor leden

Crowdfunding wordt door steeds meer stichtingen en verenigingen toegepast als fondsenwervingsmethode. Het zorgt voor een grotere betrokkenheid van de achterban, verduidelijkt het werkveld van de organisatie en is een kweekvijver voor major donors en zakelijke partners. Succesvol crowdfunden vereist echter wel een goede voorbereiding. In deze workshop leer je hoe je een crowdfunding campagne goed moet voorbereiden. Wat zijn de do’s en don’ts?

Voor wie?
Deze workshop is uitsluitend gericht op fondsenwervers die concrete plannen hebben voor een crowdfunding project dat binnen een jaar van start gaat. We gaan ervan uit dat de deelnemers basiskennis hebben over crowdfunding. Wacht niet te lang met aanmelden want er kunnen maximaal 12 deelnemers aan de workshop deelnemen.

Door wie?
De workshop wordt gegeven door Marc Schoutens, directeur van online fundraising specialist Kentaa en Alyssa Mahler, projectmedewerker bij Stichting voordekunst. www.voordekunst.nl is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

Voorbereiding
Voordat je naar de workshop komt, bereid je een crowdfunding canvas voor. Dit gaat over het crowdfunding project dat binnen nu en een jaar bij jouw organisatie van start gaat. Klik hier voor de canvas. Uitleg over het invullen van de canvas vind je in het whitepaper van Kentaa. Daarnaast bereid je van te voren een elevator pitch voor.

Programma
13:00 uur: inloop
13:30 uur: start workshop, elevator pitches en stemronde
15:00 uur: pauze
15:15 uur: uitslag stemronde, in twee groepen uiteen, canvas maken
16:15 uur: plenair resultaten delen en ‘hoe nu verder?!’
17:00 uur: borrel

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via info@goededoelennederland.nl.