Mogelijkheden en tarieven

Uitzenden via Socutera is voor goede doelen een doeltreffende én voordelige manier om hun idealen te delen met een miljoenenpubliek. Socutera is beschikbaar voor alle goede doelen met een Erkenning van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Bij het verdelen van de zendtijd houden we rekening met het collecterooster. In dit overzicht zie je welke uitzendweken nog beschikbaar zijn.  

UITZENDMOGELIJKHEDEN
1. Standaardweekpakket

 • Zendtijd voor een uitzending van 90-95 seconden en voor een korte spot van 20-30 seconden. Afwijkende lengtes zijn, in overleg met Socutera, eventueel mogelijk. De minimale lengte voor een uitzending is 60 seconden.
 • De uitzending van 90-95 seconden wordt getoond op vaste tijdstippen als onderdeel van het uitzendschema. Deze uitzendingen worden opgenomen in de tv-gidsen en dagbladen. Standaard wordt deze spot vijf keer uitgezonden.
 • De spot van 20-30 seconden wordt flexibel ingezet en is geen vast onderdeel van het uitzendschema. NPO zendt de spots uit daar, waar er ruimte vrijvalt. Standaard wordt deze spot zes keer uitgezonden.
 • Naast de uitzendingen op televisie is de lange spot ook online zichtbaar op deze site, op www.goededoelen.nl en op het YouTube-kanaal van Socutera.

2. Blokuitzending
Indien een goed doel niet beschikt over een lange spot voor de uitzending van 90-95 seconden, dan is een blokuitzending een goed alternatief:

 • in een blokuitzending worden de korte spots van twee of drie goede doelen achter elkaar gemonteerd tot één lange uitzending van 90-95 seconden. Deze lange uitzending wordt getoond op vaste tijdstippen als onderdeel van het uitzendschema. De uitzendingen worden opgenomen in de tv-gidsen en dagbladen. Standaard is deze uitzending vijf keer te zien.
 • doordeweeks is de spot van 20-30 seconden van elk afzonderlijk goed doel, twee keer zichtbaar op één van de NPO’s (dus NPO 1, óf NPO 2, óf NPO 3). Deze korte spot wordt flexibel ingezet en is geen vast onderdeel van het uitzendschema. NPO zendt de spots uit daar, waar er ruimte vrijvalt. Standaard wordt deze spot twee keer uitgezonden.
 • Voor de lange uitzending in het weekend zoekt Socutera een geschikte samenstelling. Pas nadat het blok volledig is gevuld, kan Socutera definitieve uitzending garanderen.
 • Uiteraard is ook de blokuitzending online zichtbaar op deze site, op www.goededoelen.nl en op het YouTube-kanaal van Socutera.

UITZENDMOMENTEN
Socutera heeft vaste* uitzendmomenten op:

 • NPO 1 zaterdag ± 17.52 uur
 • NPO 3 zaterdag ± 20.22 uur
 • NPO 2 zondag ± 16.51 uur
 • NPO 1 dinsdag ± 16.35 uur
 • NPO 2 donderdag ± 13.20 uur

De korte spot (20-30 seconden) wordt doordeweeks uitgezonden op variabele tijdstippen, te bepalen door NPO in samenhang met de programmeringsruimte.

* Dagen en tijdstippen zijn altijd onder voorbehoud. NPO heeft het recht om wijzigingen aan te brengen op basis van het programmerings- en zenderprofileringsbeleid. 

TARIEVEN
Uitzenden bij de NPO via Socutera is één van de voordeligste manieren om een miljoenenpubliek te bereiken. En voor leden van Goede Doelen Nederland is het zelfs extra voordelig! Een bijkomend voordeel voor de leden is dat zij, in verband met de koepelvrijstelling, geen btw berekend krijgen.

1.  Standaardweekpakket

 • deelnamefee voor leden: € 2.655,-
 • deelnamefee voor niet-leden: € 3.150,- excl. BTW 21%
  (niet-leden kunnen geen gebruik maken van de BTW-koepelvrijstelling)

2. Blokuitzending

 • deelnamefee voor leden: € 1.350,-
 • deelnamefee voor niet-leden: € 1.500,- excl. BTW 21%.
  (niet-leden kunnen geen gebruik maken van de BTW-koepelvrijstelling)

 

AANLEVERSPECIFICATIES EN UITZENDCRITERIA
De uitzendingen van Socutera vallen onder de (technische) verantwoordelijkheid van de NOS. In het document ‘Aanleverspecificaties' vindt u informatie over o.a. de aanlevertermijn, toegestane bestandsformaten, HD of SD, audionormen en Buma Stemra.

De uitzendingen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag de spot geen politieke boodschap bevatten of oproepen tot geloofsverkondiging. Uitzendcriteria zijn te vinden in het document 'Uitzendcriteria'.

RESERVEREN 
Reserveren kan eenvoudig door het aanmeldformulier in te vullen, of neem contact op met Amanda Meijerink.

Stel een vraag

Amanda Meijerink

Socutera en bureaumedewerker
020 - 422 99 77
Email
Documenten
Bekijk ook
Externe links

Actuele informatie over projecten en activiteiten van goede doelen

Goededoelen.nl

Lees meer