Thema's

Kenmerkend voor goede doelen is dat zij een beroep doen op de steun van het publiek om samen tot oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken in binnen- en buitenland. Jaarlijks wordt door huishoudens, het bedrijfsleven, goededoelenloterijen en vermogensfondsen in Nederland circa € 4 miljard gegeven aan goede doelen. Bovendien zetten honderdduizenden vrijwilligers en andere betrokkenen hier hun tijd, kennis en netwerken voor in. De overheid stimuleert het geefgedrag door belastingvoordelen en laat de regulering grotendeels aan de sector zelf over. 

Voor goede doelen is het vertrouwen van de samenleving de belangrijkste basis om hun maatschappelijke doelen te kunnen realiseren. Goede zelfregulering met als doel een efficiënt werkende, transparante sector met goed toezicht draagt bij aan dat vertrouwen. Goede Doelen Nederland zet zich in voor het maatschappelijk draagvlak en publieksvertrouwen. Wij bewaken en verbeteren de randvoorwaarden waarbinnen goede doelen hun maatschappelijke doelen kunnen realiseren.

Goede Doelen Nederland is daarom actief op verschillende thema's. Wij zijn een samenwerkings- en gesprekspartner van overheid, maatschappelijke organisaties, andere partijen binnen de sector, bedrijfsleven, wetenschap en buitenlandse collegaorganisaties.

Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Symposium en politiek café groot succes

Op 12 april vond het symposium 'Filantropie is

Meer ruimte nodig voor filantropie

De sector filantropie is onmisbaar voor de same

Johnny de Mol overhandigt 12 april het...

'Filantropie is onmisbaar in onze samenleving'.

Gerelateerde Ledenberichten

Wat zeggen partijprogramma’s over...

NOV zocht het uit, geeft de highlights en zet d

Antwoord op vragen over...

De Belastingdienst heeft een digitale ‘regelhul

Meer dan handen’ vrijwilligersprijzen 2016

Tot 23 september kunnen weer projecten ingedien

Gerelateerde bijeenkomsten
Vergadering Kennisgroep...

locatie: Goede Doelen Nederland

Vergadering Kennisgroep...

locatie: Goede Doelen Nederland