Marketing & fondsenwerving Bedrijfsvoering & financiën

Bijeenkomst voor vriendenstichtingen bij ziekenhuizen

Op dinsdag 14 januari 2020 vindt bij Goede Doelen Nederland een bijeenkomst plaats over professionalisering en transparantie.

Compliance & Governance, transparantie, nieuwsgierigheid of relevant?
De toenemende wet- en regelgeving en druk vanuit grote gevers zoals vermogensfondsen en private gelden, vraagt van (vrienden)stichtingen om professionalisering en compliance, als ook ruime aandacht voor de kwaliteit van de administratieve organisatie. Het gaat hierbij om transparantie over werkwijze, kosten en bestedingen ter verantwoording aan donateurs/vrienden en de samenleving. Roderik Bolle en Tanja Haremaker van Orchestra, presenteren de belangrijkste ontwikkelingen binnen compliance en governance.
Aanvullend komt een adviseur van de belastingdienst nader uitleg geven over de ANBI (nog onder voorbehoud)

Goede Doelen in Nederland, professionalisering wat verstaan we daaronder?
De goede doelensector heeft zich in 25 jaar ontwikkeld tot een herkenbare samenwerkende en sterk zelf regulerende sector. Goede doelen zijn afhankelijk van de steun van het publiek. Publieksvertrouwen is daarin een cruciale factor. Als brancheorganisatie speelt Goede Doelen ederland een belangrijke rol in de verdere professionalisering van de sector door kennisdeling, zelfregulering en belangenbehartiging. Margreet Plug van Goede Doelen Nederland, geeft inzicht in de ontwikkelingen binnen de sector.

Voorbeelden uit de sector
Speciaal voor deze bijeenkomst hebben we (vrienden)stichtingen uitgenodigd hun ervaringen te delen over interne samenhang, compliance, fondsenwerving en zichtbaarheid:
Erasmus MC Foundation – Leonore Tuijt
Steun Emma Kinderziekenhuis AMC – Gwen van Mansum
Care4brittlebones - Dagmar Mekking

Programma

13.30 – 14.00 Inloop

14.00 – 14.15 Welkom en inleiding

14.15 – 14.45 Compliance & Governance door Roderik Bolle en Tanja Haremaker, Orchestra Governance & Accounting

14.45 – 15.15 Ontwikkelingen in professionalisering van de goededoelensector, Margreet Plug, Goede Doelen Nederland

15.15 – 16.00 Delen van ervaringen van (vrienden)stichtingen

16.00 – 16.15 Gezamenlijke afsluiting en vragen

16.15 Netwerkborrel

De bijeenkomst vindt plaats bij Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100, Amsterdam. Het kantoor is dicht bij treinstation Amsterdam Amstel. Hierbij de routebeschrijving.

Aanmelden
Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan via aanmelden@goededoelennederland.nl o.v.v. uw voor- en achternaam en organisatienaam.

Vragen
Voor vragen, kunt u contact opnemen met Paulien Trapman trapman@goededoelennederland.nl of 020 - 422 99 77.