Bedrijfsvoering & financiën

Cyberweerbaarheid voor goede doelen (module 2)

Cybercriminaliteit heeft een ontwrichtende werking op de maatschappij en de ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. Het is voor iedere goededoelenorganisatie, groot of klein, van belang om actief over dit onderwerp na te denken, beleid te formuleren en effectieve beheersmaatregelen te treffen. In deze training staat het in de organisatie verankeren van informatiebeveiliging en cybersecurity centraal. Het opbouwen van informatiebeveiliging vanaf de basis zorgt ervoor dat jouw organisatie zelf de regie heeft over dit onderwerp en zelfstandig afgewogen en breed gedragen (investerings)beslissingen kan maken over informatiebeveiliging. De training wordt verzorgd door Patrick Jordens van onze leverancier en samenwerkingspartner The Trusted Third Party (TT3P).

De training bestaat uit 2 modules:

  • Module 1 (fysiek): Hoe wordt mijn goede doel cyberweerbaar? (dinsdag 11 juni op kantoor bij Goede Doelen Nederland)
  • Module 2 (online): Wees voorbereid, denk als een hacker! (18 juni online via Zoom)

MODULE 2 - Kwetsbaarheden voorkomen en hoe te handelen bij cyber-incidenten
In deze module nemen een hacker en een cyber-attack recovery specialist je mee in hun dagelijkse praktijk. Zij delen hun lessen voor jouw organisatie en de quick-wins voor het voorkomen van en voorbereiden op cyber-aanvallen. Je leert hoe een hacker naar jouw organisatie kijkt en dat recovery na een cyber-aanval altijd lukt, maar veel sneller en soepeler verloopt als je organisatie goed voorbereid is.

Programma

  • Wat zijn de veel voorkomende cyber-dreigingen? (o.a. phishing, ransomware, malware, social engineering, CEO-fraude).
  • Hoe kun je de technische beveiliging testen? (o.a.: review, kwetsbaarhedenscan, pentest, red teaming of audit).
  • Wat is incident response?
  • Hoe zorgt een recovery specialist dat je organisatie na een cyberaanval snel weer kan vertrouwen op het netwerk, de applicaties en de data?
  • Hoe kun je zorgen dat jouw organisatie zo goed mogelijk voorbereid is op mogelijke cyber-aanvallen?
  • Wat zijn de do’s en dont’s voor een effectieve back-up strategie?

De twee modules zijn complementair en kunnen alleen samen gevolgd worden. Je kunt je hier inschrijven voor volledige training.

Kosten & annuleringsvoorwaarden
de kosten bedragen €175,- per deelnemer (btw vrij) voor beide modules samen. Let op: Bij annulering vanaf twee weken vóór de training ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de training ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Goede Doelen Nederland behoudt zich het recht voor de training te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.