Marketing & fondsenwerving Bedrijfsvoering & financiën Impact Innovatie

Webinar - De impact van data en analytics voor goede doelen

Een webinar met Analytics for A Better World (ABW), een non-profitorganisatie die is opgericht door de Universiteit van Amsterdam en ORTEC, die andere non-profitorganisaties ondersteunt bij het gebruik van AI, data en analytics om zo veel mogelijk sociaal maatschappelijke impact te kunnen maken. Dit webinar gaat over de praktische toepassingen en de impact van data en analytics voor goede doelen. Te gast zijn Robert Monné (Managing Director ABW), Dick den Hertog (hoogleraar Analytics aan de UvA), Femke Maurits (Hoofd Partnerships Amref Flying Doctors) en Willem Visser (data-analist bij Goede Doelen Nederland).

Dick den Hertog zal beargumenteren dat er een enorm potentieel is voor data-analyse om bij te dragen aan een betere wereld. Hij zal drie data-analysetoepassingen beschrijven die bijdragen aan één of meerdere van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De eerste analytics toepassing optimaliseert de voedselvoorzieningsketen voor het Wereldvoedselprogramma, waardoor er miljoenen meer mensen gevoed kunnen worden. De tweede applicatie optimaliseert de routes die Ocean Cleanup vaart om zo veel mogelijk plastic te vangen tegen zo laag mogelijke kosten. De derde optimaliseert de toegang tot gezondheidszorg in Oost-Timor, Vietnam en Nepal, en de routes van mobiele klinieken voor Amref.

Femke Maurits zal vanuit het perspectief van Amref delen hoe de samenwerking tussen Analytics for a Better World en Amref gegaan is en reflecteren op welke waarde het voor Amref oplevert.

Robert Monné is managing director van Analytics for a Better World, Robert zal vertellen wat de mogelijke vervolgstappen zijn voor goede doelen die interesse hebben om aan de slag te gaan met analytics, data en AI.

Het webinar wordt voorgezeten door Willem Visser, data-analist bij Goede Doelen Nederland.

Het webinar is vooral toepasbaar op de praktijk van medewerkers bij grotere goede doelen. Uiteraard is iedereen die interesse heeft in het onderwerp van harte welkom om deel te nemen.

Over de sprekers
Dick den Hertog is hoogleraar Analytics aan de Universiteit van Amsterdam en Science to Impact director van het Analytics for a Better World instituut. Naast meer theoretisch onderzoek, doet hij ook veel toegepast onderzoek waarin hij Analytics gebruikt om de impact van NGOs te vergroten. Hij heeft zowel in 2013 als in 2021 de prestigieuze internationale INFORMS Franz Edelman Award gewonnen voor zijn toegepast onderzoek. Elk jaar is hij enkele maanden op het Massachusetts Institute for Technology (MIT) in Boston, alwaar hij als visiting professor is aangesteld.

Femke Maurits is Partnership Manager bij Amref Flying Doctors. Als partnerships manager creëert Femke verbindingen met bedrijven en bouwt ze aan duurzame en impactvolle samenwerkingen. Door in partnerships samen te werken worden capaciteiten over en weer versterkt en kan men meer betekenen voor een gezond en sterk Afrika.

Robert Monné leidt het Analytics for a Better World Institute, en brengt daarmee nonprofits, onderzoekers en bedrijven samen om met Analytics bij te dragen aan de UN SDG’s. Hij werkt samen met nonprofits als Rode Kruis, Wereldbank, Ocean Cleanup, Amref, Oxfam en Artsen Zonder Grenzen. Robert heeft een persoonlijke drive om samen te werken met organisaties die sociale impact nastreven en analytics toepassen voor een betere wereld.

Willem Visser (moderator) is eigenaar van het marktonderzoeksbureau Effectmeting en specialiseert zich in het begrijpen van de behoeften van klanten en het leveren van waardevolle inzichten. Daarnaast is Willem als begeleider van goede doelen naar het CBF Keurmerk zeer betrokken bij de non-profitsector en zet hij zich in voor het bevorderen van transparantie en vertrouwen binnen deze sector. Sinds september is Willem ook in dienst als data-analist bij Goede Doelen Nederland en ondersteunt ons met vraagstukken rondom de website, CRM- en CMS koppelingen en analyses van het gebruik van onze communicatiemiddelen. Daarnaast is hij een getalenteerde foto- en videograaf, met een unieke kijk op het vastleggen van de essentie van mens en natuur!

Inschrijven