Impact

Impact Event

Dit jaar vindt het Impact Event plaats op vrijdag 27 november. Het zal deze keer een online interactief event zijn.

PROGRAMMA
Het is een gevarieerd programma dat gehost wordt door Juliette Grimbergen. Na een welkomstwoord trapt cabaretier Johan Goossens af met zijn visie op impact. Daarna vinden er diverse sessies plaats. Deelnemers kunnen twee sessies van 30 minuten volgen.

 1. Workshop: Praktijk van de Impactwijzer
  Nina Koopman van Sinzer neemt ons mee in de wereld van de Impactwijzer. De Impactwijzer helpt organisaties om gericht te werken aan hun impact en om, op basis van inzicht in hun impact, helder te kunnen communiceren over de resultaten die ze bereiken. Vervolgens laten Maarten Mulder, senior consultant bij Han Valk, en Marike van Seeters, directeur van Stichting Homeplan, zien hoe zij elementen van de Impactwijzer hebben toegepast om een nieuw strategisch plan voor Stichting Homeplan te ontwikkelen.
 2. Koffiecorner: Met je mede impactcollega’s ideeën uitwisselen
  Pak een kop koffie en ga in kleine groepjes met elkaar in gesprek over onderwerpen als: wat betekent impact voor jou en welke rol heeft impact binnen jouw organisatie?
 3. Talkshow: De waarde van impact
  Onder leiding van Juliette Grimbergen gaan Marleen Janssen Groesbeek, Lector Sustainable Finance and Accounting aan de Avans Hogeschool en Tjeerd Krumpelman, Global head of advisory, reporting & engagement bij ABN AMRO, met elkaar in gesprek over de mate en wijze waarop impact gemeten en gerapporteerd kan worden. Hoe druk je waarde uit voor jouw organisatie?
 4. Lagerhuis: Debat onder leiding van theoloog en communicatiespecialist Jan Willem Wits
  Impactmakers, impactverkopers, impactstrategen, impactadviseurs en manusjes-van-impact debatteren met elkaar. Tot welke groep je ook behoort (of none of the above) Jan Willem Wits zet je voor het blok om stelling te nemen: eens of oneens? Door wie laat jij je overtuigen? Een aantal prikkelende impact stellingen zetten je gegarandeerd verder aan het denken.
 5. Kampvuurgesprek: Corporate antropoloog Walter Faaij over impact en bedrijfscultuur
  Hoe bouw je aan impact-DNA in je organisatie? En hoe verander je cultuur? Walter Faaij helpt je met de blik van de antropoloog naar je eigen organisatie te kijken en nieuwe inzichten op te doen over hoe je cultuur bouwt en welke krachten en rollen daarin spelen. Idealiter ga je de sessie uit met een idee van wat je zelf gaat doen om te bouwen aan het impact-DNA van jullie medewerkers. Deze sessie is vooral interessant voor organisaties met meer dan 10 medewerkers.

Over Johan Goossens
Johan Goossens is een Nederlands cabaretier, schrijver en voormalig docent. Hij won in 2006 alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret festival en maakte een show over Ghana, waar hij vrijwilligerswerk deed. In 2013 werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop Prijs voor de meest veelbelovende cabaretier. Goossens schreef columns voor Trouw en Het Parool. Hij gaf tot medio 2017 les op een ROC in Amsterdam. Zijn voorstellingen worden beschreven als persoonlijk en onweerstaanbaar grappig. Met rake observaties en superieure ironie.

Over Fant de Kanter
Fant de Kanter is een moderne componist uit Amsterdam. Veel van zijn werken worden weliswaar gekenmerkt door bijvoorbeeld een klassieke structuur, maar een onmiskenbare liefde voor popmuziek is minstens zo sterk aanwezig. Naast componist is Fant de Kanter ook muzikant en dj.

BEKIJK HIERONDER HET EVENT TERUG