Impact

Workshop Impactgericht werken - het werken met een Theory of Change (ToC)

Goede Doelen Nederland vindt het belangrijk dat goededoelenorganisaties resultaat-/ en impactgericht werken en zichtbaar maken wat zij bereiken. Om hen hierin te ondersteunen biedt Goede Doelen Nederland in samenwerking met MDFnl twee speciaal ontwikkelde workshops Impactgericht Werken aan.

Voor diegenen die op zoek zijn naar theorie en praktische handvatten om doelrealisatie en impactgericht werken met gebruik van de Theory of Change-benadering vorm te geven. Of wanneer je een Theory of Change (ToC) wilt leren ontwerpen en evalueren om impactvolle doelen te realiseren. Of wanneer je projecten wilt leren ontwerpen (plannen), monitoren en evalueren in lijn met de ToC. Maar ook als je input nodig hebt om je effectiever te positioneren en te communiceren met je achterban, partners en andere belanghebbenden.

De twee workshops kunnen dus nuttig zijn voor beleidsmedewerkers, fondsenwervers, projectmedewerkers en verantwoordelijken bedrijfsvoering. Kies welke workshop bij jou past.

Workshop 1: het opstellen van een Theory of Change (ToC)
op woensdag 1 november, van 9.30 tot 13.00 uur

  • Introductie ToC; verandering begrijpen en impact gericht werken
  • Stappen om tot een volwaardige ToC te komen.
  • Formuleren van de droom, condities en onderliggende aannames
  • De deelnemers krijgen een Handleiding ToC

Kijk hier voor meer informatie over de workshop op 1 november.

Workshop 2: het werken met een Theory of Change (ToC)
*
Deze workshop zit vol. Door je aan te melden kom je op een wachtlijst*.

op donderdag 23 november, van 9.30 tot 13.00 uur

  • Op basis van een bestaande ToC een evaluatie ervan vormgeven
  • Evaluatievragen ontwikkelen
  • Bepalen hoe jouw projecten en programma’s bijdragen aan de gewenste impact
  • Evaluatiemethoden die goed samengaan met ToC
  • De deelnemers krijgen een Handleiding Monitoring, Evalueren en Leren

Er wordt gewerkt op basis van de werkelijke ervaringen/praktijk van de deelnemers. Reflecteren en oefenen gebeurt in kleine groepen met eigen cases op de leerstof. Je kunt deelnemen aan een of beide workshops. Tussen de workshops ligt een periode van ca. drie weken.

Locatie
Kantoor Goede Doelen Nederland, Amsterdam (James Wattstraat 100, 5e etage). Kijk hier voor een routebeschrijving.

Kosten
Deelnemersprijs voor leden van Goede Doelen Nederland en NLFL is € 95,- per workshop. Bij twee of meer deelnemers van één organisatie, zijn de kosten voor elke deelnemer € 85,-.
Deelnemersprijs voor niet-leden van Goede Doelen Nederland en NLFL is € 110,- per workshop. Dit is ongeacht het aantal personen van een organisatie dat deelneemt. De kosten zijn BTW-vrij.

Annuleringsvoorwaarden

Let op: bij annulering vanaf twee weken vóór de workshop ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de workshop ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Goede Doelen Nederland behoud zich het recht voor de workshop te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Als je algemene vragen hebt, kun je contact opnemen met Jur Venema via venema@goededoelennederland.nl.
Als je inhoudelijke vragen hebt, kun je contact opnemen met Anne Marie van Raalten-Ligtenberg via an@mdf.nl.

Inschrijven