Integriteit

Integriteit Event

Op 8 november a.s. organiseren Goede Doelen Nederland en Partos een vervolg op het integriteitsevent van maart dit jaar. Zoals je weet, bevatten de Erkenningsregeling en de Partos Gedragscode verplichtingen op het gebied van integriteit. Tijdens dit event komen actuele thema’s aan de orde en delen we informatie delen zodat je (verder) aan de slag kunt met integriteit.

Lotte Toet, oprichtster van Gelijkspel en oud-stagiaire van de Partos Innovation Hub, presenteert die middag de resultaten van onderzoek naar de aandacht die onze leden in 2021 aan integriteit besteedden in hun jaarverslagen. De resultaten van dit onderzoek worden vergeleken met die van vorig jaar. Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten hebben we inspirerende sprekers uitgenodigd.

Michiel Servaes, is algemeen directeur Oxfam Novib. Hij gaat in op integriteit vanuit het perspectief van de NGO en de donor.

Romee Pameijer, Global Integrity Advisor War Child Nederland, bespreekt het belang van een preventief integriteitsbeleid en geeft daarbij praktische voorbeelden.

Marit Maij, is directeur/bestuurder bij ActionAid. De ActionAid-federatie heeft een due dilligence-procedure uitgewerkt, om te beoordelen of samenwerken met bedrijven of particuliere fondsen op zijn plaats is. Marit Maij licht dit proces en enkele daarmee samenhangende dilemma's toe. Met dit proces zelf moet uiteraard ook op integere en transparante wijze omgegaan worden.

Deze bijeenkomst is voor directeuren én integriteitsmedewerkers. We gaan graag in gesprek om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

De bijeenkomst is Nederlandstalig en er is de mogelijkheid gebruik te maken van een Engelse vertaling via een koptelefoon. Meld je hiervoor aan door je in te schrijven en vervolgens te klikken op de bevestigingsmail.

Praktische informatie
datum: 8 november van 14.30 tot 16.30 uur met aansluitend een borrel (inloop vanaf 14 uur)
locatie: Openbare Bibliotheek (OBA), Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, (vlakbij het Centraal Station, waaronder tevens een parkeergarage ligt)
voor wie: directeuren en integriteitsmedewerkers
aanmelden: via de website van Partos