Live bijeenkomst ‘Positie van de vrijwilligersmanager/-coördinator’

Positie van de vrijwilligersmanager
Benen-op-tafelsessie, in het bos en niet op tafel

Vrijwilligers nemen niet overal dezelfde positie in binnen de organisatie. Voor de ene vrijwilligersmanager of –coördinator is dat eenduidiger dan voor de ander. Hoe is jouw positie binnen je organisatie en hoe zou je dat het liefst willen zien? Ben je heel tevreden; waarom is jouw positie zo goed?

Op woensdag 9 maart van 10.00 tot 12.00 uur gaan we coronaproof op pad op Landgoed Beerschoten om een aantal stellingen te bespreken, nadat we een puntige introductie hebben gehad door Annemieke Biemond, voorzitter Beroepsvereniging AGORA. Deze beroepsvereniging heeft speciaal voor de functie van vrijwilligerscoördinator een beroepsprofiel laten ontwikkelen, zie onderaan de uitnodiging.

Maar corona dan? Zo organiseren we de bijeenkomst
We zijn niet voor één gat te vangen. Dit is ons actieplan:

 1. Wij koppelen jou twee keer aan één andere deelnemer met wie je langs maximaal 3 stellingen gaat wandelen, op anderhalve meter natuurlijk. Je wandelt maximaal 2 x 2,5 kilometer.
 2. We voegen je toe aan een tijdelijke WhatsAppgroep waarop Annemieke de opening doet, terwijl je op jouw startplek in het bos staat.
 3. Halverwege haal je een kop snert (of andere soep), daarna wissel je van loop- en gesprekspartner.
 4. Als afsluiting komen we in een wijde kring samen op vele meters afstand. Je vlogt met je telefoon binnen de WhatsAppgroep wat je als highlight van de wandeling meeneemt naar huis.
 5. We houden het behapbaar, dus er kunnen maar maximaal 30 mensen (15 koppels) meedoen.

Aanmelden
Wees er op tijd bij. Je kunt je tot 1 maart aanmelden via dit aanmeldformulier.
Je bent lid van Goede Doelen Nederland of van Vereniging NOV of van Beroepsvereniging AGORA. Op de dag voor de wandeling voegen we je toe aan de WhatsAppgroep en krijg je een routebeschrijving (auto/openbaar vervoer) en startpunt, waar je jouw eerste wandelpartner ontmoet. En op afstand natuurlijk de rest ook. Mochten de coronaregels tegen die tijd versoepelen, dan lopen we met wat grotere groepjes.

Over het Beroepsprofiel Coördinator Vrijwilligerswerk
AGORA heeft een beroepsprofiel ontwikkelt met daarin:

 • functiebeschrijvingen van FWG niveau 40, 45, 50 en 55
 • een hoofdstuk gewijd aan de plaats en positie van de coördinator vrijwilligerswerk

In dit profiel worden de volgende onderwerpen beschreven:

 • Integraal Management en de coördinator
 • Ontwikkelingen
 • Professie en taken
 • Competenties
 • Functiebeschrijving