Marketing & fondsenwerving

Online bijeenkomst de-risking, terrorismefinanciering en witwassen

Onder de titel ‘Geen ver-van-je-bed-show’ organiseren Goede Doelen Nederland en het CBF een online bijeenkomst over terrorismefinanciering, witwassen, de-risking door banken en de gevolgen voor de goededoelensector.

Het tegengaan van terrorismefinanciering en witwaspraktijken staat hoog op de politieke agenda. Nationale en Europese overheden scherpen bestaande regels aan of ontwikkelen nieuwe wet- en regelgeving om praktijken die onze democratische rechtstaat ondermijnen aan te pakken. Ook banken worden steeds kritischer om mogelijke risico’s te minimaliseren als het gaat om het faciliteren van financiële transacties. Wij vinden óók dat dergelijke ondermijnende praktijken moeten worden aangepakt, zeker als de kans bestaat dat ze worden uitgevoerd onder de vlag van filantropie. Maar veel maatregelen zijn zo generiek van aard dat grote negatieve impact op het werk van goede doelen dreigt.

Welke ontwikkelingen zijn er? Wat is de stand van zaken bij Erkende Goede Doelen als het gaat om risicobeheersing? Waar moeten goede doelen op letten? Welke rol spelen de banken? Welke rol speelt toezichthouder CBF en welke normen van de Erkenning voorzien in risicobeperking? Waar lopen goede doelen tegenaan en welke uitdagingen liggen er? Kortom, hoe kunnen risico’s beperkt worden zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte voor het werk van goede doelen?

PROGRAMMA
Onder leiding van Juliette Grimbergen gaan we in gesprek met goede doelen, brancheorganisaties, banken, wetenschappers en de toezichthouder. Wat is de stand van zaken en wat kan gedaan worden om risico’s te minimaliseren, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte voor het werk van goede doelen. Vanzelfsprekend zijn we ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden via Eventbrite. Na aanmelding ontvang je een deelnamebevestiging vanuit Eventbrite. Een week voor het seminar ontvang je de inlogcode en het programma.