Marketing & fondsenwerving Bedrijfsvoering & financiën

Online kennissessie AVG-wetgeving en de bescherming van persoonsgegevens

Op dinsdag 2 maart van 10.00 – 11.00 uur biedt Goede Doelen Nederland in samenwerking met privacy adviseur Marianne Mathlener en Alfred King en Rowin Bout van Konica Minolta een online kennissessie over het toepassen van de AVG-wetgeving en de bescherming van persoonsgegevens binnen je organisatie.

Sinds de invoering van de AVG-privacywetgeving in mei 2018, is de noodzaak om adequate gegevensbescherming toe te passen groter dan ooit. Er is wetgeving, richtlijnen en zelfregulering, maar deze laat ook ruimte tot eigen interpretatie. Medewerkers die te maken hebben met AVG komen voor veel keuzes en beslismomenten te staan over de wijze waarop de regels worden toegepast. Bijvoorbeeld bij het gebruik van gegevens in de fondsenwerving, het inrichten van de website of het delen van data met andere organisaties.

Tijdens deze online kennissessie krijg je van Marianne Mathlener een update over een aantal belangrijke aspecten uit de AVG, de actuele ontwikkelingen en de meest voorkomende misvattingen over de AVG. Rowin Bout en Alfred King zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van datasecurity en aanverwante onderwerpen die AVG ademen. Ze geven vanuit hun jarenlange ervaring voorbeelden mee over het toepassen van de juiste processen.

Over Marianne Mathlener
Marianne Mathlener is privacy adviseur en begeleidt organisaties bij de implementatie van de privacywetgeving in de organisatie. Op dit moment is ze privacy officer en functionaris gegevensbescherming voor verschillende goede doelen, geeft advies over privacy vraagstukken en helpt medewerkers van goede doelen met het vertalen van de wet naar concrete maatregelen. Haar aanpak bestaat uit een praktische benadering en het concreet toepasbaar maken van lastige regels uit de richtlijnen en wetgeving voor mensen die niet dagelijks met deze materie bezig zijn.

Over Alfred King en Rowin Bout
Konica Minolta is leverancier van Goede Doelen Nederland en haar leden, van IT-oplossingen en slimme printsystemen. Efficiënte workflows, hogere productiviteit, lagere kosten en alles conform de laatste technieken en wettelijke voorschriften. Hier valt ook de AVG onder. De Business Consultants van Konica Minolta denken en werken vanuit de business op strategisch niveau en weten te overtuigen en adviseren waar verbeterpotentieel is. Beiden hebben jarenlange ervaring in de IT en staan goede doelen graag te woord.

Datum: dinsdag 2 maart
Tijdstip: 10.00 – 11.00 uur
Voor wie: leden van Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland
Locatie: via Zoom

Terugkijken en presentaties
De kennissessie is hieronder terug te zien (achter de inlog). De presentaties staan ook achter de inlog (onder DOCUMENTEN).