Online Member Meetup Fondsenwerving: de Acceptgiro verdwijnt. Wat nu?

Goede Doelen Nederland en DDMA organiseren op 29 november (9.30 uur – 11.00 uur) een online Member Meetup Fondsenwerving over het verdwijnen van de Acceptgiro en het alternatief Mijn eenmalige gift. Deze online sessie is bedoeld voor leden die (nog) niet zijn aangesloten bij het projectteam ‘betaalmethodes direct mail’. We willen je graag informeren over hoe de projectgroep te werk is gegaan en het alternatief dat is ontwikkeld. Hoe meer goede doelen gebruik maken van dit alternatief, hoe groter de herkenbaarheid voor de donateur.

PROJECTGROEP BETAALMETHODEN DIRECT MAIL
Ruim 80 goede doelen hebben aan de totstandkoming van een alternatief meegewerkt via de projectgroep ‘Betaalmethoden voor direct mail’. Voor het testen van alternatieven voor de Acceptgiro is er onderscheid gemaakt tussen personen die een fysieke Acceptgiro gebruiken voor betalingen en personen die de Acceptgiro als signaalfunctie gebruiken en op een andere manier via online bankieren doneren. Er zijn verschillende versies getest van het papieren alternatief Mijn eenmalige gift (een eenmalige machtiging) voor de eerste groep (fysiek gebruik) en verschillende versies van een betaalinstructie met QR-code voor de tweede groep (signaalfunctie).

PROGRAMMA
Tijdens deze online sessie presenteren Arné Dutij (Mailtraffic) en Carla Beemer (Diabetesfonds) hoe de projectgroep te werk is gegaan en lichten de digitaal en het papieren alternatief voor de Acceptgiro toe. Door alle leden van Goede Doelen Nederland en DDMA van de ontwikkelingen op de hoogte te stellen, hopen we als sector één alternatief in de markt te zetten in plaats van meerderen tegelijk. Zo voorkomen we verwarring bij de donateurs en verloopt het donatieproces zo soepel mogelijk.

VOOR WIE?
Deze Meetup is voor fondsenwervers die betrokken zijn bij de uitfasering van de Acceptgiro. Als je bent aangesloten bij de projectgroep ‘Betaalmethoden voor direct mail’ dan is deze Meetup een herhaling van informatie die je waarschijnlijk al kent. Was je aanwezig bij de Informatiebijeenkomst over Mijn eenmalige gift op 2 november, dan is deze sessie alsnog interessant voor jou. Daar werd door Arné kort ingegaan op de totstandkoming van Mijn eenmalige gift en lag de focus met name op de mogelijkheid tot centrale verwerking via Unisys. Tijdens deze sessie wordt er meer aandacht besteed aan de totstandkoming en wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd.

AANMELDEN
Aanmelden kan via DDMA. Meld je hier aan.

PRAKTISCHE ZAKEN
De sessie is toegankelijk voor leden van Goede Doelen Nederland en leden van DDMA. De sessie wordt online gehouden via Teams. Je ontvangt een dag van tevoren de deelnamelink via DDMA. De Meetup wordt niet opgenomen.