Marketing & fondsenwerving Impact

Online training Impactgericht fondsenwerven

Deze bijeenkomst is verplaatst van 17 februari naar 7 april.

Goede Doelen Nederland biedt in samenwerking met MDFnl de online training ‘Impactgericht fondsenwerven’ aan.

Grip op jouw propositie m.b.v. een Theory of Change
In deze training wordt de Theory of Change (ToC) als uitgangspunt genomen om jouw fondsenwerving (inclusief marketing en communicatie) sterker te maken. Door meer vanuit de kracht van de organisatie, vanuit de inhoud en vanuit de impact die de organisatie wil realiseren, te werken. Publieke en maatschappelijke organisaties hebben behoefte om maatschappelijke impact te laten zien. De achterban, maar ook de maatschappij vraagt je om aan te tonen in hoeverre het lukt om maatschappelijke waarde te creëren. De ToC is een methode om gezamenlijk meer grip op deze maatschappelijke verandering te krijgen en dit verhaal te vertellen.

De output van de training is gericht op de volgende trainingsdoelen op het gebied van impactgericht fondsenwerven:

  • Betere proposities voor institutionele fondsen
  • Betere gesprekspartner voor grotere fondsen
  • Betere communicatie met donateurs

VOOR WIE?
De training is voor diegenen die op zoek zijn naar theorie en praktische handvatten om impactgericht fondsenwerving, met gebruik van de Theory of Change vorm te geven. Wanneer je een financieringsaanvraag bij overheden, vermogensfondsen of bedrijven doet. Of communiceert met donoren en donateurs over de bijdrage van jouw organisatie aan de gewenste impact. Of het brede publiek wilt aanspreken door jouw impact-verhaal te vertellen. Maar ook als je aan partners en donoren duidelijk wilt maken welke rol, positie en reikwijdte jij hebt in het bijdragen aan de gewenste impact.

De training is waardevol voor medewerkers marketing, communicatie en fondsenwerving van Nederlandse of internationale goede doelen organisaties of maatschappelijke organisaties. En ook voor programmamedewerkers met een significante rol in fondsenwerving, van deze organisaties.

Heb je nog geen enkele ervaring met de Theory of Change? Dan raden we je aan om eerst de workshops impactgericht werken te volgen. Voor meer informatie klik hier.

PROGRAMMA
De training duurt 4 uur, verdeeld over de dag. Het programma bestaat uit drie delen:

  • 09:00 – 10:45: Deel 1 | ToC als verplichting
  • 13:00 – 14:00: Deel 2 | ToC als dialoog
  • 15:00 – 16:15: Deel 3 | ToC als uitgangspunt

De training wordt online gegeven en heeft een interactief karakter. De tijd tussen de verschillende onderdelen kun je zelf indelen en bijvoorbeeld gebruiken voor het werken aan opdrachten die je tijdens de training krijgt, om te overleggen met de trainers of andere werkzaamheden. We werken volgens het principe van ‘on the job learning’, dat wil zeggen dat de deelnemers enkel op basis van het eigen werk (bij wijze van casusmateriaal) de opdrachten uitvoeren.

OVER DE TRAINERS
De training wordt gegeven door Niek Bakker en Maarten Mulder. Niek is senior trainer en adviseur organisatie en mens bij MDFnl. Maarten is senior adviseur fondsenwerving bij Han Valk.

KOSTEN
Deelnemersprijs voor leden van Goede Doelen Nederland en NLFL is € 250,- per training. Bij twee of meer deelnemers van één organisatie, zijn de kosten voor elke deelnemer € 225,-.
Deelnemersprijs voor niet-leden is € 285,- per training. Dit is ongeacht het aantal personen van een organisatie dat deelneemt. Er is geen btw verschuldigd omdat het een cursus betreft.

AANMELDEN
Meld je aan door een e-mail te sturen aan Anne Marie van Raalten-Ligtenberg via an@mdf.nl.
Heb je nog geen enkele ervaring met de Theory of Change? Dan raden we je aan om eerst de workshops impactgericht werken te volgen. Voor meer informatie klik hier.

TENSLOTTE
De online training wordt gegeven via een beveiligde trainingsomgeving in Zoom. De training dag gaat door wanneer minimaal 6 personen deelnemen. Er kunnen maximaal 12 deelnemers per training meedoen.

Als je algemene vragen hebt, kun je contact opnemen met Nicole Mooij via mooij@goededoelennederland.nl.
Als je inhoudelijke vragen hebt, kun je contact opnemen met Anne Marie van Raalten-Ligtenberg via an@mdf.nl.