Haagse politiek en goede doelen vinden elkaar tijdens panelgesprek

Haagse politiek en goede doelen vinden elkaar tijdens panelgesprek

Vertegenwoordigers en vrijwilligers van het Rode Kruis, Dierenbescherming, Unicef Nederland, Longfonds, Leger des Heils, KNRM en nog vele anderen waren aanwezig bij het panelgesprek met politiek Den Haag op 21 maart en lieten van zich horen. Onder leiding van Frenk van der Linden kwam de dialoog snel op gang. Margreet Plug, directeur-bestuurder Goede Doelen Nederland kijkt terug op een succesvolle bijeenkomst: “Politiek en goede doelen hadden een constructief gesprek over de meerwaarde van goede doelen voor onze samenleving. Ik kijk ernaar uit om het gesprek voort te zetten zodat negatieve effecten van overheidsbeleid kunnen worden voorkomen”.

Tijdens de bijeenkomst in het Haagse perscentrum Nieuwspoort vinden goededoelenorganisaties gehoor bij de politiek. En dat is goed nieuws. Het is een belangrijke ambitie van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland om het overheidsbeleid in de komende kabinetsperiode meer en beter af te stemmen op de belangen van de goededoelensector.

Panelgesprek

Onder leiding van journalist Frenk van der Linden vond een panelgesprek plaats over ‘de waarde van goede doelen voor onze samenleving’. Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA), Henk Vermeer (BBB), Nicolien van Vroonhoven (NSC), Wendy van Eijk-Nagel (VVD), Eduard Nazarski (voorzitter RvT Pax, adviseur St. Vluchteling en lid Commissie Mensenrechten) en Marianne de Visser (neuroloog en oud-lid WRR) spraken over het werk van goede doelen en wat de politiek kan doen om dit werk mogelijk te maken. Aanleiding hiervoor was de presentatie van het boek ‘wat maakt goede doelen onmisbaar voor onze samenleving’, dat tijdens deze bijeenkomst door Margreet Plug aan de panelleden werd overhandigd.

De publicatie beschrijft welke maatschappelijke functies goede doelen in onze samenleving vervullen, geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Bekijk of bestel het hier.

Voor een uitgebreid verslag van de bijeenkomst verwijzen wij je graag naar onze de download onderaan de pagina.

Terugblik

Hieronder kun je de bijeenkomst terugkijken: