Marketing & fondsenwerving

‘Samenwerken met bedrijven’ | workshop 1: Fondsenwerving zakelijke markt

In 2021 biedt Goede Doelen Nederland in samenwerking met De Rake Zaak twee speciaal ontwikkelde online workshops ‘Samenwerken met bedrijven’ aan. De eerste workshop geeft een totaalbeeld van fondsenwerving bij bedrijven, de tweede workshop is een verdieping op een concrete strategische samenwerking met een bedrijf. Je kunt deelnemen aan één of beide workshops.

Voor wie?
Voor beginnende en ervaren fondsenwervers, business developers, accountmanagers en project/teammanagers die op zoek zijn naar theorie, praktische handvatten en voorbeelden uit de praktijk. Deze workshop is bedoeld voor leden van Goede Doelen Nederland en NLFL.

PROGRAMMA

Workshop 1: Fondsenwerving zakelijke markt (hoe kom je aan tafel bij bedrijven? op woensdag 13 oktober.

Deze workshop geeft een goed beeld bij het hoe en waarom van fondsenwerving in de zakelijke markt. Waarom veel tijd investeren als het, in eerste instantie relatief weinig geld oplevert? Hoe kom je aan tafel bij een bedrijf en hoe werk je efficiënt en effectief toe naar een samenwerking?

  • Introductie in zakelijke fondsenwerving:

-Waarom samenwerken met bedrijven?
-Hoe verhoudt fondsenwerving zakelijke markt zich tot fondsenwerving bij institutionele organisaties en vermogensfondsen?
-Op welke manieren kun je met bedrijven samenwerken?

  • Welke tools helpen je bij succesvolle fondsenwerving?
  • Hoe stem je vraag en aanbod optimaal af (aan de hand van het Business Model Canvas)?
  • Hoe ziet een goed voorstel eruit?

Workshop 2: Met bedrijven werken aan impact (wat doe je als je aan tafel zit?) op woensdag 17 november
Deze workshop zoomt in op een strategische samenwerking met bedrijven. Meer informatie over workshop 2 lees je hier.

De workshops worden online gegeven en hebben een interactief karakter. Er wordt gewerkt op basis van de werkelijke ervaringen/praktijk van de deelnemers. Reflecteren en oefenen gebeurt in kleine groepen met eigen cases op de leerstof.

Aanmelden
Deze workshop is bedoeld voor leden van Goede Doelen Nederland en NLFL. Je kunt je via dit formulier aanmelden voor workshop 1.

Kosten
Deelnemersprijs voor leden van Goede Doelen Nederland en NLFL is € 100,- per workshop.

Tenslotte
De workshop gaat door wanneer minimaal 8 personen deelnemen. Er kunnen maximaal 10 deelnemers per workshop meedoen. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Nicole Mooij via mooij@goededoelennederland.nl

Over Suzanne van Esser, oprichter van de Rake Zaak
Na 15 jaar vernieuwende, zakelijke partnerschappen te hebben afgesloten bij o.a. Amref Flying Doctors en het Nederlandse Rode Kruis, is Suzanne in februari 2018 gestart met haar eigen onderneming ‘de Rake Zaak’. In interim- en adviesfuncties heeft ze voor organisaties als Dance4Life, Save the Children, de Hersenstichting en The Ocean Cleanup verschillende fondsenwervende opdrachten uitgevoerd. Tijdens deze opdrachten haalt ze veel inspiratie uit de samenwerking met de teams die – hoe verschillend ook – vergelijkbare uitdagingen hebben. De workshops zijn dan ook gebaseerd op successen, mislukkingen en uitdagingen die zij in meer dan 15 jaar ervaring in de sector heeft opgedaan. Suzanne werkt graag aan het opzetten van duurzame samenwerkingen, met impact voor zowel jouw organisatie als voor de private partners.