Secretarissenkring over de ontwikkelingen in de secretarisrol

Deze secretarissenkring gaat over de ontwikkelingen in de secretarisrol en de manier waarop je meer uit die rol kunt halen. De aanleiding voor de bijeenkomst is het Nationale Secretarissen Onderzoek van de Governance University.

Voor de derde keer is afgelopen jaar het Nationaal Secretarissen Onderzoek (NSO) uitgevoerd door Governance Academy, ditmaal met een record respons van 358(!) secretarissen. Het levert nieuwe inzichten op in de ontwikkeling van de rol en positie van de secretaris.

Een tipje van de sluier: zowel de eigen functie als de context waarin de secretaris werkt wordt professioneler. Het werk van de secretaris wordt meer divers (qua taken en doelgroepen), meer relevant (meer invloed) en dit in een complexer wordend veld. Het zal meer vragen van de kennis, inzet, persoonlijkheid en omgevingssensitiviteit van de secretaris, zowel binnen als buiten de organisatie.

Tijdens de secretarissenkring lichten Stefan Peij en Laura de Kruijs van de Governance University de uitkomsten van het onderzoek toe en gaan we in gesprek over de invulling van jouw rol en inspireren we je over hoe jij meer uit jouw rol kan halen. Na afloop ontvang je het rapport van het NSO met een beschrijving van het onderzoek, alle bevindingen en interviews met tips en tricks van diverse experts uit het vakgebied.

De bijeenkomst vindt plaats op 19 maart van 15 tot 17 uur bij Vereniging Humanitas (Baarsjesweg 224 Amsterdam). Daphne van Dijk, adjunct-directeur van Humanitas ontvangt ons met een kijkje in activiteiten van deze organisatie.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

De sessie wordt verzorgd door Governance Academy directeuren Stefan Peij en Laura de Kruijs. Governance Academy is een kennis-en opleidingscentrum secretarissen, commissarissen/ toezichthouders, bestuurders en directeuren.

Inschrijven