Bedrijfsvoering & financiën Inkoop

Training Cyberweerbaarheid voor goede doelen (module 1, nov/dec)

Cybercriminaliteit heeft een ontwrichtende werking op de maatschappij en de ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. Het is voor iedere goededoelenorganisatie, groot of klein, van belang om actief over dit onderwerp na te denken, beleid te formuleren en effectieve beheersmaatregelen te treffen.

In deze training staat het in de organisatie verankeren van informatiebeveiliging en cybersecurity centraal. Het opbouwen van informatiebeveiliging vanaf de basis zorgt ervoor dat jouw organisatie zelf de regie heeft over dit onderwerp en zelfstandig afgewogen en breed gedragen (investerings)beslissingen kan maken over informatiebeveiliging. Ook leer je hoe een hacker naar jouw organisatie kijkt en hoe je je kunt voorbereiden op cyberaanvallen.

De training bestaat uit twee modules:

  • Module 1 (fysiek): Hoe wordt mijn goede doel cyberweerbaar? (woensdag 29 november)
  • Module 2 (online): Wees voorbereid, denk als een hacker! (dinsdag 5 december)

De twee modules vullen elkaar aan en worden alleen als pakket aangeboden. Als je je voor deze training inschrijft, dan word je op beide data verwacht.

Voor verdere details download je de uitgebreide beschrijving van de training onder 'Downloads'.

Tijd, datum & locatie
De eerste module ‘Hoe wordt mijn goede doel cyberweerbaar?’ vindt plaats op woensdag 29 november 2023, van 9.30 tot 13.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur) op kantoor bij Goede Doelen Nederland. Adres: 100 Watt gebouw, James Wattstraat 100 (5e etage), 1097 DM, Amsterdam. Lunch is inbegrepen.

De tweede module ‘Wees voorbereid, denk als een hacker!’ vindt online plaats op dinsdag 5 december (9.30-12.15 uur). Je ontvangt daarvoor een link om deel te nemen.

Kosten & voorwaarden
€ 175,- per deelnemer (btw vrij) voor beide modules samen.

Bij annulering vanaf twee weken vóór de training ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de training ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Goede Doelen Nederland behoudt zich het recht voor de training te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Doelgroep
Medewerkers die (direct of indirect) verantwoordelijk zijn voor risicomanagement, bedrijfsvoering of ICT. Bijvoorbeeld hoofden bedrijfsvoering, privacy functionarissen, ICT-managers en -coördinatoren en bestuursleden. Geschikt voor zowel grote als kleinere organisaties; met of zonder eigen ICT-afdeling.

Vaak is cybersecurity afhankelijk van een externe IT-partner. Het is verstandig om zelf ook de basiskennis te beheersen, zodat je regie en controle kunt houden op de maatregelen die zij voorstellen en uitvoeren.

Inschrijven