Schenken & nalaten

Training morele oordeelsvorming

Op maandag 2 september organiseert Goede Doelen Nederland de basistraining morele oordeelsvorming voor directeuren. Deze training wordt gegeven door Sylvia Borren, oud-directeur van Oxfam Novib en Greenpeace en nu senior-adviseur bij Governance & Integrity en vindt plaats op het kantoor van Goede Doelen Nederland in Amsterdam.

Wat gaan we doen in de training?
In de training morele oordeelsvorming staan we stil bij lastige, moeilijke of twijfelachtige beslissingen die je soms in je werk moet nemen. Wat speelde bij het nemen van die beslissing nu een doorslaggevende rol en was dat ook terecht? We bieden je een methodiek aan waarmee alle aspecten die aan bod moeten komen bij zo’n beslissing ook daadwerkelijk aan bod zullen komen. Met elkaar bekijken we het resultaat van de beslissing: Was dit het moreel juiste om te doen in die situatie?

Is dit nuttig?
Aan het eind van de training kun je van je eigen beslissingen concluderen of deze moreel juist waren. Of niet. Doordat je nu een behulpzame methodiek in handen hebt, zal je je in het vervolg zekerder voelen in situaties die je doorgaans als lastig, moeilijk of onmogelijk ervaart. Ook kun je dan weten of een beslissing van een collega moreel juist is of niet. Jij en je collega’s kunnen elkaar tot steun zijn bij het nemen van morele beslissingen en elkaar hierbij feedback geven.

Door de training kan je ook deelnemen aan een moreel beraad met je eigen team waarin jullie langs de lijnen van een moreel onderzoek samen een lastige kwestie uitzoeken. Zo ontwikkelt de organisatie zich stap voor stap tot een meer integere organisatie.

Denk alvast na over een situatie in je eigen werk waarin je voor een (lastige) beslissing hebt gestaan en die je wilt bespreken in de training. De trainer werkt namelijk met door de deelnemers aangedragen voorbeelden.

Praktische zaken
De TMO vindt plaats op maandag 2 september vanaf 09.30 tot 17.00 uur.
In de training is plaats voor maximaal twaalf directeuren.

De training vindt plaats bij Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100 in Amsterdam. Deelname aan de TMO kost € 300,- en dit is inclusief lunch.

Let op: bij annulering vanaf twee weken vóór de training ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de training ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Goede Doelen Nederland behoudt zich het recht voor de training te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Aanmelden kan hieronder.

Inschrijven