Impact

Webinar - Aan de slag met impact en de Impactwijzer

Het bestaansrecht van goede doelen is dat ze maatschappelijke problemen aan de kaak stellen en de wereld uit willen helpen. Daarbij wordt niet alleen vanuit een intrinsieke overtuiging en gedrevenheid gewerkt, maar ook vanuit aantoonbare meerwaarde: impact. Actief werken aan en praten over de impact van je organisatie helpt je scherp aan de wind te zeilen, keuzes te maken, te leren en te ontwikkelen.
Waarom bezig zijn met impact zo belangrijk én leuk én leerzaam is voor elk goed doel, groot of klein, daarover zal Rens Vandeberg van het Diabetes Fonds in dit webinar vertellen.
Voor organisaties die laagdrempelig aan de slag willen met impact, is de Impactwijzer ontwikkeld: een praktische handleiding ‘impactgericht werken’ voor goede doelen. Joyce Lagerweij van Sinzer – Grant Thornton stond aan de wieg van de Impactwijzer. Zij licht toe hoe je met die impactwijzer aan de slag kunt gaan. Joyce en Rens gaan vervolgens onder leiding van moderator Baukje Stam met elkaar in gesprek over de vragen die vanuit de deelnemers gesteld worden en vragen zoals “Wat doe je als organisatie nou zelf en waar betrek je een extern adviseur bij?”. Je kunt je vragen tijdens het webinar stellen, maar ook van tevoren al mailen aan Jur Venema via venema@goededoelennederland.nl.
Over de sprekers
Joyce Lagerweij is managing impact consultant bij Sinzer – Grant Thornton (dit jaar samengegaan met Avance Impact en Wolfs Company). Joyce ondersteunt goede doelen en overheidsorganisaties met het sturen op impact. In vorige functies was Joyce o.a. verantwoordelijk voor PMEL in een internationaal opererende non-profit organisatie en realiseerde ze impactcampagnes rondom culturele en journalistieke producties.
Rens Vandeberg is ‘Chief Impact Officer’ bij het Diabetes Fonds. Vanuit zijn interesse in en promotie op innovatie ligt zijn interesse in het doorzetten van wetenschappelijke inzichten in maatschappelijke impact. Dat doet hij in veel verschillende functies en projecten, waarbij de rode draad is samen leren, samen impact genereren.
Baukje Stam (moderator) is strategisch adviseur op het gebied van impactmarketing: het verbinden van de markt aan de missie om zo samen meer impact te maken. Baukje is één van de initiators van het webinarprogramma en maakt tegenwoordig deel uit van de Webinar-redactie en Programmaraad van Goede Doelen Nederland.
Je kunt hier de opname terugzien: