Bedrijfsvoering & financiën

Webinar: Cybersecurity voor goede doelen - trends, uitdagingen en maatregelen

Cybersecurity is essentieel voor goede doelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van gevoelige gegevens en digitale infrastructuren te beschermen. In dit webinar informeren we je over de mogelijke cyberdreigingen voor goede doelen en wat je in de praktijk kunt doen om je organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen.

Te gast zijn Ed van Velzen, IT manager van Amnesty International Nederland en Denise van Holstein, Cyber Security Advisor van Het Rode Kruis. Het webinar staat onder leiding van moderator Willem Visser, van onderzoeksbureau Effectmeting.

Denise begint door ons wat meer te vertellen over hackers. Wat zijn hackers precies, hoe gaan ze te werk en wat zijn hun mogelijke motieven? Verder zal Denise een aantal belangrijke cyber security trends toelichten en vertelt ze waar momenteel de grootste uitdagingen liggen voor goede doelen. Ook definieert ze de meest voorkomende vormen van cyberaanvallen en geeft zo een duidelijk overzicht van het ‘dreigingsbeeld’ voor Ngo’s.

Ed van Velzen gaat vervolgens nog dieper in op de verschillende soorten bedreigingen die zich kunnen voordoen en waar en (van wie) die vandaan kunnen komen. Hij vertelt hoe Amnesty International hun cybersecurity landschap heeft ingericht en legt uit hoe je enkele basisprincipes van digitale beveiliging in de praktijk brengt om jouw organisatie te beschermen en het risico op een cyberaanval kan verkleinen.

Dit webinar wordt namens Goede Doelen Nederland voorgezeten door moderator Willem Visser, van onderzoeksbureau Effectmeting.

Praktische informatie
Het webinar is gratis te volgen voor iedereen die er interesse in heeft. Tijdens het webinar kun je vragen stellen via de chat. Het webinar wordt opgenomen en wanneer je bent aangemeld ontvang je een dag na het webinar automatisch een e-mail met een link naar de opname en de presentatiesheets.