Marketing & fondsenwerving

Webinar: Hoe zet je Big Data in voor fondsenwerving?

Dit webinar staat in het teken van Big Data en fondsenwerven. Data geeft je inzicht in resultaten en je kunt keuzes heel bewust afstemmen op basis van jouw data. Het verzamelen van data is hiervoor essentieel. Charida Dorder neemt jullie mee in de wereld van Big Data. Wat verstaan we onder Big Data en hoe kan je Big Data voor je laten werken. Veel mensen realiseren zich vaak niet over hoeveel data ze beschikken, je moet alleen weten waar het te vinden en hoe je hiermee om moet gaan.

Michiel van Straten vertelt tijdens het webinar over de rol van datagedreven werken binnen UNICEF en hoe klantsegmentatie en self service rapportages daarbij helpen. De volgende vragen komen onder andere aan bod: Wat is een 360-graden-klantbeeld? Hoe zien we de ontwikkeling van datagedreven werken? Wie is eigenaar van (donateurs)data?

Over de sprekers

Michiel van Straten in Senior Data Analist bij UNICEF Nederland. Hij is binnen het team Marketing Intelligence verantwoordelijk voor analyses en rapportages, die moeten bijdragen aan inkomsten- en rendementsmaximalisatie. Van Straten is tevens voorzitter van de Databoard, die zich binnen UNICEF buigt over data-vraagstukken.

Charida Dorder is Digital Project manager bij de Hartstichting. Binnen de Hartstichting is ze verantwoordelijk voor onder andere de Chatbot, online analyses en rapportages en de reanimatie app. Daarnaast is ze gespecialiseerd in Artificial Intelligence. Haar passie ligt in het toegankelijk maken van Data & Artificial Intelligence voor non-multinationals.

Het webinar wordt gemodereerd door Ewald Verhoog, auteur van het Engelstalige boek over Digital Fundraising. Ewald is daarnaast sparringspartner voor ambitieuze goede doelen en opleider voor particuliere fondsenwervers via Fundraising.Love.

Elke twee weken op donderdagochtend organiseren Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland een webinar (voor leden en niet-leden) waarin een specifiek onderwerp centraal staat met aandacht voor ervaring uit de praktijk van goede doelen.


Download de presentatie onder DOCUMENTEN

Bekijk hier de opname: