Marketing & fondsenwerving Bedrijfsvoering & financiën

Webinar - Organizing

Meer dan een financiële gift of een like op Facebook: ‘Organizing’ is de sleutel om je achterban in beweging te krijgen.
Je hoort het dikwijls. Goede doelen willen hun donateurs het verschil laten maken. Zij willen meer impact. Meer betrokkenheid en ook nog hun achterban verjongen. Te veel om waar te maken? Of niet? ‘Organizing’ is de sleutel om je achterban in beweging te krijgen
Wat is ‘organizing’? ‘Organizing’ heeft alles te maken met het veranderen en verbeteren van de relatie met je achterban. Het is gericht op het investeren in talenten en in leiderschap. En organizing heeft vooral te maken met het besef in organisaties dat een kantoor vol professionals het verschil niet gaat maken. Voor echte impact heb je een betrokken achterban nodig. Hoe je dat doet? Op donderdagmorgen 30 september lichten we een tipje van de sluier op!
Amnesty International begon twee jaar geleden met de methode ‘organizing’. In dit webinar komen Maria Lützenkirchen (Senior projecten/Coördinator trainingen organizing) en Brigit Megens (regiocoordinator / organizer letstalkaboutYES campagne) vertellen over de eerste resultaten. Wat heeft ‘organizing’ Amnesty gebracht? Welke weerstanden moesten zij overwinnen en hoe gaan zij hun activiteiten verder uitbouwen? Brigit en Maria werkten nauw samen met Sandra Ball, van het Lowlander Project, het eerste trainingsinstituut voor ‘organizing’ in Nederland. Sandra zal aan de hand van het voorbeeld van Amnesty International de vijf stappen van ‘organizing’ toelichten. Elke organisatie heeft er baat bij; je kunt er een stap uitlichten of alle vijf stappen aanpakken.
Dit webinar is zeer interessant voor vrijwilligers, coördinatoren, marketeers, communicatiemedewerkers en al hun leidinggevenden, die op zoek zijn naar een nieuwe visie op de relatie met hun achterban.
Over de sprekers
Sandra Ball is interim teamleider communicatie en samenleving bij Pax For Peace en medeoprichter van het Lowlander Project. Lowlander is een trainingscentrum voor iedereen die zich wil inzetten voor een eerlijk en duurzaam Nederland. Zij trainen mensen om hun leiderschap te ontdekken, ontwikkelen en in te zetten voor maatschappelijke verandering.

Brigit Megens is regiocoordinator bij Amnesty International en ze is tevens organizer van de letstalkaboutYES campagne, een campagne om ervoor te zorgen dat in Nederland de norm is dat seks gebaseerd is op gelijkwaardigheid, vrijwilligheid en instemming

Maria Lützenkirchen is Coördinator trainingen organizing bij Amnesty International en houdt zich o.a. bezig met ledenbehoud en service en information, ontwikkeling training, public information, personal management en coaching van medewerkers.

Het webinar wordt gemodereerd door Marie-Claire de Waal, partner en strateeg bij WWAV, een bureau voor marketing en communicatie voor de non-profit sector. Ze is expert als het gaat om strategieontwikkeling, direct marketingtechnieken, loyaltyprogramma’s en begeleiding bij veranderingsprocessen.
Je kunt hier de opname terugzien: