Schenken & nalaten

Webinar: 'Toegift' maakt nalaten aan goed doel tot sociale norm

Hoe mooi zou het zijn als nalaten aan een goed doel de normaalste zaak van de wereld zou zijn? Dat iedereen naast zijn dierbaren ook een goed doel zou benoemen in zijn of haar testament. Wat voor effect zou dat hebben op de sector en op de maatschappij?
De afgelopen 5 jaar zijn tientallen goede doelen in Nederland bezig geweest met het werken aan dit ideaal, onder de noemer Toegift. In 5 jaar zijn er door middel van de Toegift-campagne significante stijgingen gemeten op het gebied van houding tegenover nalaten en het bespreekbaar maken van dit onderwerp. En dat bereiken we alleen samen door de krachten te bundelen, want daar ligt de kracht van Toegift. Toegift is dan ook één van de grootste gezamenlijke initiatieven van goede doelen in Nederland.
Tijdens dit webinar geven we je inzicht over:
- Waarom je je als Goed Doel zou moeten aansluiten bij Toegift
- Wat is het doel van Toegift en wie is onze doelgroep
- De resultaten van de afgelopen 5 jaar & de focus voor de komende jaren
- De voordelen & voorwaarden voor jou als deelnemer
Over de sprekers
Marjolein Blank: zij werkt ruim 10 jaar bij de Dierenbescherming en is daar nu Hoofd Fondsenwerving. Marjolein is één van de initiatiefnemers van Toegift en lid van de Dagelijkse Leiding. Zij kent dus alle ins & outs.
Frances Hilbers-Kuijs: zij heeft veel ervaring op het gebied van nalatenschappen en grote gevers en is werkzaam als Adviseur Filantropie en Nalatenschappen bij het Oranje Fonds. Zij is ook vanaf de start, vanuit haar toenmalige functie als relatiemanager bij CliniClowns, betrokken geweest bij Toegift en volgt de (nalatenschaps-)markt op de voet.
Baukje Stam (moderator) is strategisch adviseur op het gebied van impactmarketing: het verbinden van de markt aan de missie om zo samen meer impact te maken. Baukje is één van de initiators van het webinarprogramma en maakt tegenwoordig deel uit van de Webinar-redactie en Programmaraad van Goede Doelen Nederland.
Bekijk hier de opname: