Marketing & fondsenwerving

Workshop: Gesprekstechnieken voor resultaatgerichte fondsenwerving

In samenwerking met De Rake Zaak bieden wij drie speciaal ontwikkelde workshops ‘Fondsenwerving Zakelijke Markt’ aan.

Deze workshop heeft het maximum aantal deelnemers bereikt, aanmelden is niet meer mogelijk. Je kan je wel via het inschrijfformulier aanmelden voor de wachtlijst.

1. Hoe kom ik aan tafel bij bedrijven? (acquisitie/werving) | vrijdag 1 maart
2. Hoe bouw ik een impactvolle samenwerking op met bedrijven en blijf ik aan tafel? (partnerschapsmanagement) | vrijdag 22 maart
3. Gesprekstechnieken voor resultaatgerichte fondsenwerving (salestechnieken) | vrijdag 19 april VOL (door je aan te melden kom je op een wachtlijst)

Alle workshops zijn zeer interactief. Er wordt gewerkt op basis van de werkelijke ervaringen en praktijk van de deelnemers. Reflecteren en oefenen gebeurt in kleine groepen met eigen cases op de leerstof. Er is tijdens de workshop ook voldoende gelegenheid om ervaringen en cases (vertrouwelijk) met elkaar te delen. De workshops zijn complementair en voor een optimale leerervaring raden we aan om beide workshops (startend met ‘Hoe kom ik aan tafel’) te volgen, maar ze kunnen ook prima los van elkaar gevolgd worden. Voor alle workshops moet je je apart aanmelden.

Voor wie?
Geschikt voor fondsenwervers voor wie relatiemanagement centraal staat, zoals bij major donors, bedrijven, vermogensfondsen en 'giving circles'.

Workshop 3: Gesprekstechnieken voor resultaatgerichte fondsenwerving
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met communicatievaardigheden zoals beïnvloeden en overtuigen. Aan de hand van rollenspellen oefen je met verschillende salestechnieken en geef je structuur, inhoud en verdieping aan een fondsenwervend gesprek. Je leert hoe je de klant écht in beeld kunt krijgen en zijn/haar wensen en behoeften effectief kunt combineren met jouw aanbod en fondsenwervende vraag. Daarnaast ga je aan de slag met een onvergetelijke elevator pitch. Tijdens deze workshop leer je enkele spelregels voor een resultaatgericht gesprek waardoor je (nog meer) zin krijgt om in gesprek te gaan met jouw doelgroep!

Schrijf je in voor workshop 3 via het formulier op deze pagina. Klik hier voor workshop 1 en hier voor workshop 2.

Kosten
Deelnemersprijs voor leden van Goede Doelen Nederland is € 300,- per workshop, inclusief lunch.

Praktische informatie
De workshop vindt plaats op het kantoor van Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100 (5e etage) in Amsterdam. De workshop is van 09.30 tot 16.30 uur. Er is één uur lunchpauze.

Annuleringsvoorwaarden
Let op: bij annulering vanaf twee weken vóór de workshop ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de workshop ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Goede Doelen Nederland behoud zich het recht voor de workshop te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Over Suzanne van Esser, oprichter van de Rake Zaak
Na 15 jaar vernieuwende, zakelijke partnerschappen te hebben afgesloten bij o.a. Amref Flying Doctors en het Nederlandse Rode Kruis, is Suzanne in februari 2018 gestart met haar eigen onderneming ‘de Rake Zaak’. In interim- en adviesfuncties heeft ze voor organisaties als Dance4Life, Save the Children, The Ocean Cleanup en Het Nationale Theater verschillende fondsenwervende opdrachten uitgevoerd. Tijdens deze opdrachten haalt ze veel inspiratie uit de samenwerking met de teams die – hoe verschillend ook – vergelijkbare uitdagingen hebben. De workshops zijn dan ook gebaseerd op successen, mislukkingen en uitdagingen die zij in zo’n 20 jaar ervaring in de sector heeft opgedaan. Suzanne werkt graag aan het opzetten van duurzame samenwerkingen, met impact voor zowel jouw organisatie als voor de private partners.

Inschrijven