Jan van Berkel nieuwe voorzitter Goede Doelen Nederland

De leden van Goede Doelen Nederland hebben op 23 juni Jan van Berkel benoemd tot voorzitter. Jan van Berkel volgt Jan Jaap de Graeff op die eerder al aangekondigde af te treden als voorzitter.

Jan van Berkel is vanaf 2009 directeur/bestuurder van de Leprastichting. In 1995 was hij medeoprichter van Goede Doelen Nederland en sinds 2012 lid van het bestuur van Goede Doelen Nederland. Jan is van huis uit econoom en is zijn loopbaan begonnen bij Novib. Daarna was hij werkzaam als strategisch (communicatie) adviseur voor diverse NGO’s. In de laatste jaren is hij, naast zijn functie bij de Leprastichting, actief in diverse bestuurlijke functies.

Jan van Berkel over zijn benoeming: ‘Ik vind het een eer en een uitdaging om in mijn nieuwe rol als voorzitter bij te dragen aan het verder versterken van de brancheorganisatie. Herpositionering van de brancheorganisatie en de sector die zij vertegenwoordigt zie ik als een mooie opdracht. Dit betekent een accentverschuiving. Van profilering van de sector op kengetallen, codes en richtlijnen naar meer aandacht voor de grote maatschappelijke betekenis en impact van goede doelen. Ook aan de verdere ontwikkeling van Goede Doelen Nederland als ‘breed huis voor erkende goede doelen’, draag ik als nieuwe voorzitter graag actief aan bij’.

Laatste nieuws

Euros geld briefjes 740x320
Onderscheid in risiconiveau stichtingen in derde National Risk Assessment
Tweedekamer
De evaluatie van de giftenaftrek afgerond
Stichting reclame code
Nieuwe Consumenten Adviesraad bij Stichting Reclame Code