Duurzaam studeren bij NTI

Studeren bij NTI is door het flexibele blended learning- concept veel duurzamer dan studeren bij een reguliere onderwijsinstelling. Dit blijkt uit een onderzoek van de Open Universiteit naar milieuvriendelijkheid van onderwijs. Blended Learning combineert de voordelen van zelfstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via de online leeromgeving (e-learning). Studeren bij NTI gebeurt online als dat kan (en alleen klassikaal als dat nodig is).

Studeren bij NTI is door het flexibele blended learning- concept veel duurzamer dan studeren bij een reguliere onderwijsinstelling. Dit blijkt uit een onderzoek van de Open Universiteit naar milieuvriendelijkheid van onderwijs.

Blended Learning combineert de voordelen van zelfstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via de online leeromgeving (e-learning). Studeren bij NTI gebeurt online als dat kan (en alleen klassikaal als dat nodig is).

In het onderzoek zijn regulier, online en schriftelijk onderwijs met elkaar vergeleken. Schriftelijk en online onderwijs blijken veel beter voor het milieu dan regulier onderwijs. Zo verbruikt online onderwijs minder energie en papier, de CO2 uitstoot is lager en studenten reizen niet tot weinig. Daarnaast maken zij beter of minder gebruik van onderwijsruimtes. Dit alles draagt bij aan een lagere belasting van het milieu.

Ook als bedrijf zet NTI in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doet zij onder andere door het steunen van goede doelen en via de samenwerking met Goede Doelen Nederland.

Meer informatie over het opleidingsaanbod van NTI en de aantrekkelijke kortingen voor leden vind je hier.

Laatste ledenberichten

Beeld en Geluid gebouw 740x320
Jubileum: 60 jaar Socutera
Communicatie
Kennisfestival 740x320
Save the date: Kennisfestival op donderdag 7 november 2024 in Amersfoort
Integriteit
29 mei: Workshop: Dilemma’s in je werk – het maken van integere afwegingen in de praktijk