FaberExposize stimuleert recycling in vlaggenwereld

Vlaggen: een traditioneel product, maar de ontwikkelingen staan niet stil. Vanuit de relaties van FaberExposize, voorheen Faber Vlaggen, klonk steeds luider de roep om verduurzaming. Duurzame vlagproducten waren er wel, maar ze doorstonden zelden of nooit de strenge kwaliteitskeuringen. De kleuren waren niet goed of het materiaal ging minder lang mee. Als ze wel de keuring doorstonden waren ze vaak erg duur. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen: met Fairlyn flag kan FaberExposize nu op industriële schaal verantwoord vlaggen maken.

Fairlyn flag heeft als belangrijkste eigenschap dat deze vervaardigd is van gerecycled PET materiaal. Per m2 vlagmateriaal zijn 5 PET liter flessen in het doek verwerkt. Op het oog ziet een Fairlyn flag er hetzelfde uit als de traditionele vlag. Geen compromis ten aanzien van kwaliteit, maar wel duurzamer produceren. Voor de productie van Fairlyn flag is 50% minder energie nodig. Deze duurzame vlag is geschikt voor alle soorten bedrukking, van fraaie full colour tot krachtige zeefdrukkleuren, elk ontwerp is mogelijk.

Overigens beschikt FaberExposize over meer milieuvriendelijke oplossingen. Zoals bijvoorbeeld Fairlyn decotex, een doek met een toepassing voor binnenbanieren, textielframes en roll banners. En pvc vrije gevelvlaggen, spandoeken en mesh geveldoeken.

Ook voor gebruikte vlaggen bestaan fraaie oplossingen, bijvoorbeeld een boodschappentas, etui of hangmat. Hiertoe is FaberExposize een samenwerking aangegaan met LessWasteProduct, hun motto is 'Wat voor vele afval is, is voor ons een grondstof. Een basis voor het maken van een nieuw praktisch product'. Zij ontwikkelden bijvoorbeeld winkeltassen van gebruikte reclamedoeken voor een grote keten van outdoorwinkels.

FaberExposize is partner van Goede Doelen Nederland. Leden krijgen korting op de producten van FaberExposize. Lees hier meer over het ledenvoordeel. Wil je kennis maken met FaberExposize, neem dan contact op met Robin Verwoerd via rverwoerd@fabervlaggen.nl of 06 - 10 34 42 37.

Laatste ledenberichten

Beeld en Geluid gebouw 740x320
Jubileum: 60 jaar Socutera
Communicatie
Kennisfestival 740x320
Save the date: Kennisfestival op donderdag 7 november 2024 in Amersfoort
Integriteit
29 mei: Workshop: Dilemma’s in je werk – het maken van integere afwegingen in de praktijk