Goede Doelen Nederland en ABN AMRO verlengen strategisch partnership

Goede Doelen Nederland heeft onlangs de samenwerking met ABN AMRO verlengd. Daarmee is ABN AMRO ook de komende jaren dé bancaire partner van Goede Doelen Nederland. Leden van Goede Doelen Nederland profiteren de komende jaren weer van de scherpste tarieven voor betalingsverkeer. Daarnaast zetten Goede Doelen Nederland en ABN AMRO zich actief in voor een duurzame ontwikkeling van betalingsverkeer voor goede doelen. Speerpunten hierin zijn zowel bestaande producten zoals de Acceptgiro en verkorte rekeningnummers als nieuwe technieken en ontwikkelingen.

Het huidige partnership is het resultaat van een aanbesteding die Goede Doelen Nederland in de eerste helft van 2012 heeft georganiseerd. Het doel was het sluiten van een mantelovereenkomst voor betalingsverkeer met één bank waar alle leden gebruik van kunnen maken. Naast kostenreductie waren ook onderwerpen als MVO, impact en SEPA van belang bij de partnerselectie. Met de verlenging van het partnership zijn de scherpe tarieven voor het betalingsverkeer gebleven. Nieuw is de focus op een duurzame ontwikkeling van het betalingsverkeer. Uiteraard blijven ook onderwerpen als MVO en impact hoog op de agenda staan.

Zeer scherpe tarieven voor inkomend betalingsverkeer

Vanaf de start van de samenwerking met ABN AMRO, kregen leden van Goede Doelen Nederland toegang tot aanzienlijk verlaagde tarieven voor inkomend betalingsverkeer. Ook de komende jaren profiteren leden van de scherpste tarieven op het gebied van betalingsverkeer. Voor een overzicht van de tarieven en de kortingen die van toepassing zijn, klik hier

Duurzame ontwikkeling betalingsverkeer

De samenwerking tussen Goede Doelen Nederland en ABN AMRO heeft bijgedragen aan de succesvolle lobbytrajecten rondom de invoering van SEPA, zoals het voortbestaan van de Acceptgiro (in ieder geval tot 1 januari 2019) en de oplossing voor de verkorte rekeningnummers. ABN AMRO is een goede partner gebleken op dit gebied.

De komende periode staat ons veel te wachten op het gebied van betalingsverkeer. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van het Incassomachtigen (voorheen e-mandate), de BankID of nieuwe regelgeving vanuit Europa (bijv. PSD2). Maar ook de veranderende behoefte van de donateur en technologische ontwikkelingen zorgen voor ingrijpende vernieuwingen. Dat biedt nieuwe kansen. Samen met ABN AMRO volgen wij deze veranderingen en gaan we aan de slag met het duiden en eigen maken van relevante ontwikkelingen. Een mooi voorbeeld is de pilot die ABN AMRO binnenkort start om de mogelijkheden van contactloos doneren te onderzoeken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de samenwerking, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Rob Peelen (hoofd diensten) praat je graag bij. Je kunt hem bereiken via peelen@goededoelennederland.nl of 020-4229977.

Laatste ledenberichten

Agenda kalenderpunaise 740x320
Academie aanbod marketing en fondsenwerving september, oktober en november 2024
Marketing & fondsenwerving
Afscheid Jan van Berkel 27 juni
Afscheid van Jan van Berkel, voorzitter raad van toezicht Goede Doelen Nederland
Account GDN
Heb jij je account op onze website al persoonlijk gemaakt?