Korting op verwerking van PMD-afval bij Renewi

Door plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken (PMD) te scheiden zorg je ervoor dat er minder restafval overblijft. In huishoudens is apart inzamelen van PMD al heel gebruikelijk. Renewi biedt nu zakelijke klanten een oplossing waarbij 80 tot 90% van het PMD ingezet wordt als grondstof voor nieuwe producten. Met de overige 10 tot 20% wordt energie opgewekt.

Renewi werkt hiervoor samen met de Duitse verwerker Hubert Eing. Onderscheidend aan de verwerkingsmethode is dat óók laagwaardige kunststoffen gereycled worden (vaak worden deze verbrand). Via het door Renewi ingezamelde kunststofmateriaal, wordt agglomeraat of regranulaat gemaakt. Regranulaat is qua kwaliteit vergelijkbaar met nieuw materiaal. Daarnaast wordt het karton van de drinkpakken als grondstof verwerkt in de papierindustrie en van het metaal van de blikjes kunnen weer nieuwe blikjes gemaakt worden.

Voor het apart inzamelen van PMD, biedt Renewi de keuze uit rolcontainers in diverse formaten en verschillende ophaalfrequenties. Voor de inzameling binnen kantoor leveren ze speciale PMD-afvalzakken en -afvalbakken. Lees hier meer.

Overigens: via een praktische, digitale communicatie-kit van Renewi kun je bij medewerkers en bezoekers bewustwording creëren en hen motiveren om PMD op kantoor juist te scheiden.

Renewi is partner van Goede Doelen Nederland op het gebied van afvalverwerking. Leden krijgen tenminste 10% korting op de dienstverlening van Renewi. Lees hier meer over het ledenvoordeel. Wil je kennis maken met Renewi, neem dan contact op met Arjan van den Bos via Arjan.van.den.Bos@renewi.com of 06 - 57 58 94 00.

Laatste ledenberichten

Tweedekamer
Consumentenagenda van de minister van EZK
Communities 2
Maak gebruik van onze communities
Kantoor
Op zoek naar nieuwe huurruimte?