Inkoop

Met NS Go ben je voorbereid op de rapportageverplichting CO2-reductie

NS man NS trein

Als grotere organisatie ben je vanaf juli 2024 verplicht te rapporteren over de woon-werk én zakelijke kilometers. NS Go helpt hierbij (met ledenkorting)!

Per 1 juli 2024 is het Besluit CO2-reductie werk-gebonden personenmobiliteit in Nederland van kracht. Dit komt voort uit het Klimaatakkoord van 2019, waarin staat dat we in 2030 bijna de helft minder broeikasgassen moeten uitstoten dan we in 1990 deden. Organisaties met 100 of meer medewerkers zijn vanaf juli 2024 verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun medewerkers.

Nieuwe rapportageverplichting
Mobiliteit kan een uitdagend vraagstuk zijn. Hoe maak je de juiste mobiliteitskeuzes voor je medewerkers? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je op letten? Een van de maatregelen uit het Klimaatakkoord is om woon-werk verkeer en zakelijke kilometers te verduurzamen. Werkgevers dragen een belangrijke verantwoordelijkheid in het verduurzamen van mobiliteit en bereiden zich nu voor op de nieuwe rapportageverplichting. Werkgevers (met 100 of meer medewerkers) moeten voortaan jaarlijks een opgave doen van het totaal aantal gereden of gereisde woon-werk én zakelijke kilometers binnen de organisatie. De eerste rapportage, met de gegevens van 2024, dien je op uiterlijk 1 juli 2025 in te dienen.

Meer informatie over dit besluit en wat er van jou verwacht wordt lees je in de gratis whitepaper van NS.

Hoe kan NS Zakelijk je hierbij helpen?
Vanaf 1 juli 2024 is er in Mijn NS Zakelijk een CO2-rapportage beschikbaar van alle reizen die gemaakt worden met de NS-Business Card. Wil je in één keer voldoen aan de volledige rapportage die van werkgevers wordt verwacht? Dan is NS Go mogelijk iets voor jouw organisatie. Met NS Go hebben medewerkers met hun NS-Business Card toegang tot vele duurzame vervoermiddelen. Ook worden automatisch alle kilometers geregistreerd en aan jou als werkgever gerapporteerd. De gegevens worden gescheiden in woon-werk en zakelijke kilometers, maar ook in periode, brandstoftype en vervoermiddel. Van auto, motor en scooter tot fietsen en lopen. Ook wordt er een CO2-rapportage bijgehouden van alle mobiliteiten. Hiermee voldoe je aan de eisen van de rapportageverplichting. Wel zo gemakkelijk.

Meer weten over NS Go?
NS Zakelijk gaat graag met je in gesprek en/of geeft gratis én vrijblijvend een demo van NS Go. Neem contact op via supportzakelijk@ns.nl voor meer informatie over wat NS Go voor jou kan betekenen en over de kosten (die afhankelijk zijn van o.a. de grootte van jouw organisatie). NS Zakelijk geeft korting aan leden van Goede Doelen Nederland die NS Go inzetten.

NS Zakelijk is partner van Goede Doelen Nederland op het gebied van woon-werkverkeer en mobiliteit. Leden krijgen korting op de tarieven voor treinreizen bij NS Zakelijk. Lees meer over de tarieven voor onze leden. Wil je kennis maken, neem dan contact op via Supportzakelijk supportzakelijk@ns.nl.

Laatste ledenberichten

Detron Oaktree logo 600x300
Nieuwe inkoopsamenwerking: zakelijke mobiele telefonie via Detron en Oaktree Group
Inkoop
Gekleurde handjes
Nieuwe ledentarieven voor de inzet van trainees via High Select
Inkoop
Tweedekamer
Consumentenagenda van de minister van EZK