Publicatie Employer Branding-onderzoek van Randstad

Een sterk werkgeversmerk, ook employer brand genoemd, heeft grote invloed op het succes van een organisatie. Employer branding gaat over hoe je als werkgever wordt gezien en ervaren: je merk als werkgever. Een sterk employer brand helpt niet alleen bij het vinden en aantrekken van nieuwe medewerkers, maar is ook cruciaal voor het vasthouden van de medewerkers die al bij je werken.

De coronapandemie lijkt het belang van goede employer branding groter te hebben gemaakt. Het heeft werkgevers en medewerkers duidelijk gemaakt dat werk en leven niet (meer) los van elkaar gezien kunnen worden. Werkgevers hebben in deze periode – zeker bij organisaties waar veel mensen thuiswerken – nog harder moeten werken aan de band met hun medewerkers. Om die reden is in deze editie van het onderzoek de invloed van COVID-19 nadrukkelijk meegenomen. Want hoe houd je betrokkenheid en verbinding in een tijd waarin (groten)deels hybride gewerkt wordt? Hoe zorg je voor verbinding terwijl we door de coronamaatregelen zo anders moesten samenwerken dan we gewend waren? Wat maakt dat je medewerkers niet vertrekken en hoe kun je aantrekkelijk blijven voor toekomstige medewerkers?
De uitkomsten van het jaarlijkse Randstad employer branding onderzoek helpen je daarbij en geven je inzicht in factoren die hier een belangrijke rol bij spelen. In het onderzoek zijn ook tips voor een succesvol employer brand opgenomen om je verder te helpen.

Download op onze pagina over Randstad het Employer Branding-onderzoek 2021 (onder DOCUMENTEN, achter de inlog).

Randstad is partner van Goede Doelen Nederland op het gebied van uitzendservices. Leden krijgen korting op de tarieven van Randstad. Lees hier meer over het ledenvoordeel en de tarieven van Randstad. Wil je kennis maken, neem dan contact op met Anton den Haan via anton.den.haan@nl.randstad.com of 06 - 57 11 57 67.

Laatste ledenberichten

Beeld en Geluid gebouw 740x320
Jubileum: 60 jaar Socutera
Communicatie
Kennisfestival 740x320
Save the date: Kennisfestival op donderdag 7 november 2024 in Amersfoort
Integriteit
29 mei: Workshop: Dilemma’s in je werk – het maken van integere afwegingen in de praktijk