Seminar 'De kracht van de community voor goede doelen'

ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas en Goede Doelen Nederland organiseren op 26 november van 14.00 uur tot 17.30 uur een seminar voor fondsenwervers en managers van vrijwilligers. Fondsenwerving en het managen van vrijwilligers kennen veel uitdagingen. Voor Fondsenwerving geldt dat toezicht en verantwoording in de sector steeds intensiever wordt wat ervoor zorgt dat er minder mogelijkheden zijn om potentiële donateurs te vinden en te binden.

ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas en Goede Doelen Nederland organiseren op 26 november van 14.00 uur tot 17.30 uur een seminar voor fondsenwervers en managers van vrijwilligers.

Fondsenwerving en het managen van vrijwilligers kennen veel uitdagingen. Voor Fondsenwerving geldt dat toezicht en verantwoording in de sector steeds intensiever wordt wat ervoor zorgt dat er minder mogelijkheden zijn om potentiële donateurs te vinden en te binden. De maatschappij wordt kritischer en de wijze waarop donateurs willen geven verandert. Daarnaast is vertrouwen dat het geld goed besteed wordt zeer belangrijk voor maatschappelijke organisaties.

Door de elkaar snel opvolgende (technologische) ontwikkelingen is alertheid geboden. Hoe divers de vrijwilligers ook zijn waar je als professional binnen en buiten je organisatie mee te maken krijgt, er is ook een constante: het draait altijd om motivatie. Open source platforms kunnen ondersteunen bij de communicatie met de vrijwilligers. Daarover gaat dit seminar, waarbij wij je graag meenemen in onderwerpen als Tikkie zakelijk 2.0 en decentrale open source platforms. Met een interactief programma bespreken wij met jou de knelpunten en geven wij je handvatten mee voor nieuwe manieren van fondswerven en managen van vrijwilligers.

Wat kun je verwachten?
Het Longfonds, één van de initiatiefnemers van de Alliantie Nederland Rookvrij, is samen met ABN AMRO een bijzonder project gestart: LocalMotion. LocalMotion is een decentraal, open source platform dat de kracht van de communities inzet om speelpleinen versneld rookvrij te maken. Samen met het Longfonds praten wij je hierover bij.

Een organisatie die bij uitstek gebruik maakt van de kracht van de community is Giro555.
Zij zal op het seminar vertellen hoe Tikkie is ingezet tijdens de actie voor Sulawesi en wat de learnings zijn. En uiteraard is Tikkie aanwezig om de laatste ontwikkelingen te presenteren.

Graag verwelkomen wij je op 26 november om 14:00 uur op het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Gustav Mahlerlaan 10 te Amsterdam.

Datum: 26 november
Tijd: 14:00 - 17:30 uur
Locatie: hoofdkantoor ABN AMRO​, Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam

Aanmelden: je kunt je aanmelden via I&C.evenementen@nl.abnamro.com.

Laatste ledenberichten

Beeld en Geluid gebouw 740x320
Jubileum: 60 jaar Socutera
Communicatie
Kennisfestival 740x320
Save the date: Kennisfestival op donderdag 7 november 2024 in Amersfoort
Integriteit
29 mei: Workshop: Dilemma’s in je werk – het maken van integere afwegingen in de praktijk