Veelgestelde vragen over privacywetgeving donatiewebformulieren

Goede Doelen Nederland heeft een document opgesteld met veelgestelde vragen over donatiewebformulieren en privacywetgeving. Het document kun je hier downloaden onder ‘documenten’ (achter de inlog). Ook hebben we in april twee online kennissessies georganiseerd over het toepassen van de privacywetgeving. Tijdens de sessie stonden de privacy-afwegingen centraal voor het goed inrichten van het donatieformulier op de website.

Goede Doelen Nederland heeft een document opgesteld met veelgestelde vragen over donatiewebformulieren en privacywetgeving. Het document kun je hier downloaden onder ‘documenten’ (achter de inlog).

Ook hebben we in april twee online kennissessies georganiseerd over het toepassen van de privacywetgeving. Tijdens de sessie stonden de privacy-afwegingen centraal voor het goed inrichten van het donatieformulier op de website. De deelnemers kregen een update over een aantal belangrijke aspecten uit de AVG en de Telecommunicatiewet die direct toegepast kon worden op de website. De keuzes m.b.t. het donatieformulier, de opt-ins en de privacyverklaring kwamen aan de orde. De belangrijkste vragen zijn samengevoegd in het document ‘Veel gestelde vragen over donatieformulieren en privacywetgeving’.

Handreiking
Bekijk de handreiking ‘Hoe te komen tot verantwoorde fondsenwerving’ voor een overzicht van alle relevante wet- en regelgeving. Ook organiseert Goede Doelen Nederland regelmatig AVG trainingen. Hierin staat voornamelijk de praktische toepassing van de privacy verplichtingen voor goede doelen centraal. Houd de Academie agenda in de gaten.

Laatste ledenberichten

Ledenbericht Trends Vrijwillige Inzet 2024
E-book: Trends Vrijwillige Inzet 2024
Vrijwilligersmanagement
Rode kubussen Graydon 740x320
GraydonCreditsafe geeft inzicht in je zakelijke relaties
Inkoop
I agree contract pen Seneca bericht 740x320
Wijziging tarieven voor online overeenkomst periodiek schenken
Inkoop