'Workshop integriteit boeiend en leerzaam'

Dat zegt Sigrid Attema van KWF Kankerbestrijding. Zij bezocht vorige week de eerste bijeenkomst van de driedelige workshop Integriteit bij Goede Doelen Nederland. De workshop wordt verzorgd door Governance & Integrity (Frans Geraedts). In de workshop wordt ingegaan op de diverse aspecten van het integriteitssysteem binnen een organisatie.

Je stapt er in met het gevoel dat wij al best veel doen op het gebied van integriteit en dat is ook zo. Maar een goed werkend integriteitssysteem vraagt toch echt meer. Bij ons is het nu vooral een HR-instrument. Ik zie nu dat het goed zou zijn om breder te kijken en integriteitsbeleid op een andere plek in de organisatie te beleggen. Integriteitsbeleid moet dwars door alle lagen van de organisatie heen zijn werk gaan doen. En daar is dus nog flink wat werk te verzetten’, concludeert Sigrid na afloop van de workshop.

Ook is bij mij duidelijk geworden dat integriteitsbeleid relevant is voor alle goede doelen. Het gaat overigens niet alleen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar over alle vormen van integriteitsschendingen (fraude, intimidatie, etc.). Het is erg inspirerend om tijdens zo’n workshop te horen hoe anderen dit doen en er mee bezig zijn en de reflectie van Frans Geraedts daarop’ aldus Sigrid’

Laatste ledenberichten

Beeld en Geluid gebouw 740x320
Jubileum: 60 jaar Socutera
Communicatie
Kennisfestival 740x320
Save the date: Kennisfestival op donderdag 7 november 2024 in Amersfoort
Integriteit
29 mei: Workshop: Dilemma’s in je werk – het maken van integere afwegingen in de praktijk