Communicatie

6de editie College Tour over crisiscommunicatie

Heb jij ook prangende vragen over crisiscommunicatie? Stel ze dan 13 juni aan Peter ter Horst tijdens College Tour georganiseerd door Goede Doelen Nederland en Partos. Met zijn ervaring op het vlak van crisiscommunicatie kom je alles te weten over wat je juist wel of niet moet doen tijdens een crisis.

Peter ter Horst gaat in op hoe je je kan voorbereiden op crisissituaties en hoe je tijdens een crisis in gesprek blijft met je publiek over ingewikkelde dilemma's en morele vraagstukken. Wat doe je als je hoort over mogelijke integriteitsschendingen of situaties die potentieel publieksvertrouwen kunnen schaden? Peter daagt communicatieprofessionals uit verder te denken dan de schijnveiligheid van de in steen gehouwen kernboodschap en zich te verdiepen in de leefwereld van de ontvanger. Hij helpt organisaties om open over hun dilemma’s in een complexe wereld te communiceren. Want dat is Peters overtuiging: "wie zijn dilemma’s durft te delen, raakt het brein én het hart."

Peter is verbonden aan Corporate Affairsbureau Hague en heeft jarenlange ervaring als communicatie- en public affairs adviseur bij goede doelen en ontwikkelingsorganisaties. Wij zijn dan ook blij dat hij onze hoofdgast wil zijn tijdens College Tour.

College Tour (naar idee van NTR) is een interactieve netwerkbijeenkomst voor communicatieprofessionals bij goede doelen. Er kan naar hartenlust vragen gesteld worden aan een prominent op het gebied van communicatie.

Programma
15.00 uur Inloop
15.30 uur College Tour met Peter ter Horst
17.00 uur Netwerkborrel
18.00 uur Einde

Locatie
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Aanmelden
Inschrijven kan via Eventbrite (alleen voor leden van Goede Doelen Nederland en Partos).
Dit is een bijeenkomst waarvoor wij een kleine eigen bijdrage vragen van 15 euro per persoon. Dit is inclusief een drankje en een hapje.

VOORAANKONDIGING TWEE WORKSHOPS OVER CRISISCOMMUNICATIE

Workshop I (september): Hoe richt je adequate crisiscommunicatie in, bijvoorbeeld bij integriteitsschendingen? Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de praktische vertaling en toepassing van de tips van Peter ter Horst. Ook gaan we in op de praktijkervaringen van een organisatie en komen er verschillende tips en tools naar voren.

Workshop II (najaar): Hoe communiceer je over integriteitsschendingen en meldingen? Sinds de aanpassingen in de Erkenningsregeling en de Partos Gedragscode zijn de afspraken, normen en meldplicht op het gebied van integriteit veranderd. Hoe verantwoord je je in het jaarverslag en hoe betrek je je donateurs en stakeholders hierbij en in welke volgorde?

Nadere informatie over de workshops volgt binnenkort.