Innovatie

Expert-sessie innovatie: nieuwe technologieën

Op dinsdag 26 maart vindt bij Goede Doelen Nederland een expertsessie plaats over de nieuwste technologieën en de mogelijkheden hiervan voor goede doelen, als aftrap van het programma ‘Verkenner van de Toekomst’.

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich razendsnel. Wat betekent dit voor goede doelen? Wat betekent dit voor de manier waarop organisaties mensen aan zich kunnen binden en bij hun werk kunnen betrekken?

Voor we de diepte induiken, willen we jullie graag eerst een overview bieden van vier geselecteerde relevante technologieën. Waar staan we nu met blockchain? Was het slechts een hype? Wat kunnen we met big data, en hoe? Zijn de ontwikkelingen op het gebied van robotica interessant voor goede doelen, en zo ja hoe? Welke invloed gaat artificial intelligence bijvoorbeeld hebben op onze bedrijfsvoering, op onze fondsenwerving, en op onze doelbesteding? Wat kunnen en moeten we er nu al mee?

Een aantal experts van onze strategische partner ABN AMRO zal ons deze middag een overzicht bieden van de mogelijkheden en uitdagingen. Aan het eind van hun presentatie willen we samen met jullie bespreken welke invloed we nu al zien, en op welke onderwerpen we graag de verdere verdieping willen zoeken.

Programma
13:30 uur: Inloop
14:00 uur: Inleiding
14:15 uur: Introductie technologieën en trends door Ellen Janssens, innovatie consultant
14:45 uur: Presentatie over blockchain door Yurry Hendriks, Head of Blockchain Lab
15:15 uur: Pauze
15:30 uur: Presentatie over artificial intelligence en big data door Rob Wijhenke, A.I. Translator & Innovator
16:30 uur: Uitleg over het programma ‘Verkenner van de toekomst’
16:45 uur: Afronding en vragen.
Aansluitend borrel

Datum
Dinsdag 26 maart, 14.00 - 16.45 uur (inloop vanaf 13.30 uur, borrel na afloop).

Locatie
Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100 (5e etage), 1097 DM Amsterdam.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via aanmelden@goededoelennederland.nl

Verkenner van de Toekomst
Goede Doelen Nederland start in april met het programma ‘Verkenner van de Toekomst’. Samen met strategische denkers en experts van binnen en buiten de branche (‘de expertgroep’), willen we ons buigen over de mogelijkheden die nieuwe technologische ontwikkelingen bieden aan goede doelen. Gaan deze technologieën het goededoelenlandschap ingrijpend veranderen de komende jaren? En zo ja, hoe?

Er zal een aantal bijeenkomsten worden georganiseerd, waaronder lezingen van experts op het gebied van de diverse trends en technologieën, en facilitators op het gebied van scenario-planning.
Doel is om hiermee tot een gedeelde visie te komen.

Geïnteresseerd om deel uit te maken van de ‘expertgroep’? Stuur dan een mail aan Ellen Janssens via janssens@goededoelennederland.nl of spreek haar aan na afloop van de sessie!