Goede Doelen Lezing 2024

Goede doelen lezing 2024

Wij zijn blij dat Lammert Kamphuis, filosoof en bestsellerauteur, de vierde Goede Doelen Lezing zal houden.

Geen dag gaat voorbij of talkshows en opiniepagina’s hebben het over polarisatie. Niemand wil het… maar wat als de ander toch echt verkeerde opvattingen heeft? Stad tegenover platteland, wappies versus schapen, linkse hobbies en rechtse stokpaardjes. Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland steeds meer hekel krijgen aan andersdenkenden.

Filosoof Lammert Kamphuis groeide op in een wereld van wij en zij, waarheid en leugen, wit en zwart. Tot zijn verbazing ziet hij dat de samenleving steeds meer gaat lijken op de dogmatische omgeving waaruit hij zich losmaakte. Wat betekent deze verharding voor goede doelen? En welke rol kunnen goede doelen spelen in het ontbubbelen van de samenleving?

Met verrassende tips daagt Kamphuis uit om tot een leniger manier van denken en handelen te komen. Ook prikkelt hij goede doelen om hun ongekende potentie tot verbinding te benutten. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en omarm de perspectivistische lenigheid!

Lammert Kamphuis is een veelgevraagd spreker en is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam. Hij staat ook in het theater met Filemon Wesselink met het programma ‘Sport kijken voor een weergaloos leven’. Zijn boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ uit 2018 werd een bestseller en ook zijn nieuwste boek, ‘Verslaafd aan ons eigen gelijk’ uit augustus 2023 bereikte snel de bestsellerlijsten.

Deze bijeenkomst is voor genodigden en voor medewerkers bij leden van Goede Doelen Nederland.

Inschrijven