Marketing & fondsenwerving

Kennissessie crowdfunding door Kentaa

“BuurtAED: de grootste crowdfunding campagne van Nederland. Het succes verklaard.”

Hoe krijg je Nederland in actie met een crowdfunding campagne?
Graag nodigen wij je uit voor een kennissessie van onze partner Kentaa, waarin aan de hand van een mooie casus van de Hartstichting verteld wordt hoe buurten in Nederland massaal in actie kwamen om geld op te halen voor een AED, door een geslaagde crowdfunding campagne.

Kentaa biedt een breed spectrum aan platforms en tools voor online fondsenwerving, toepasbaar voor o.a. crowdfunding, event fundraising, peer-to-peer fundraising en online collecteren.

Thessely Juliet, online marketer bij de Hartstichting en Marc Schoutens, managing director van Kentaa, vertellen je alle ins en outs over de succesvolle AED-crowdfunding campagne van de Hartstichting. Een campagne die op meerdere vlakken vernieuwend is. Zoals de bijzondere samenwerking tussen Hartstichting en Philips en het feit dat fondsenwerving en doelbesteding direct aan elkaar verbonden zijn. Kentaa zorgt voor de technische kant van het crowdfunding platform dat voor deze campagne gebruikt wordt.

Handige insights én een paar epic fails, die voorbij kwamen tijdens deze grensverleggende campagne, zullen worden gedeeld. Want op BuurtAED.nl haalden al duizenden buren samen geld op voor een AED. En dat is maar goed ook, want nog steeds krijgen wekelijks 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand, vooral in woonwijken. Daarom is deze crowdfunding campagne voor een AED in je buurt zo belangrijk.

Marc Schoutens (managing director Kentaa) heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de wereld van mobiele telefonie, internet, social media en online interactie. Hij is in 2013 mede-eigenaar geworden van Mobillion. De focus is vanaf toen volledig gelegd op het helpen van ’social good’ organisaties met online fondsenwerving zoals crowdfunding en event fundraising, met vanaf toen een nieuwe naam: Kentaa.

Datum: Dinsdag 28 januari
Tijd: 14:30 inloop, 15:00 start bijeenkomst, aansluitend borrel
Locatie: Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100, Amsterdam