Marketing & fondsenwerving Schenken & nalaten

Webinar - Aan de slag met nalatenschappenwerving

Op donderdag 8 februari van 10 tot 11 uur organiseren we een webinar met Elsbeth Takkenberg (adviseur grote giften & nalatenschappen) en Manda Wassenaar (relatiemanager nalatenschappen bij Amref Flying Doctors) over hoe je als goed doel op een professionele en doelgerichte manier start met de werving van nalatenschappen.

Aan de hand van drie praktijkcases bij verschillende Nederlandse goede doelen delen Elsbeth en Manda ervaringen, perspectieven en praktische tips die jou kunnen helpen bij de nalatenschappenwerving voor jouw eigen organisatie.

Er is weinig capaciteit, weinig tijd en er zijn beperkte middelen. Waar en hoe begin je nou precies? Welke lastige keuzes moet je maken en hoe pak je het strategisch aan? In hoeverre verschilt de werving van nalatenschappen eigenlijk met ‘reguliere’ fondsenwerving? Daarnaast geven Manda en Elsbeth voorbeelden van effectieve campagnes en lichten ze toe wat er mogelijk is met verschillende budgetten. Wat kost nou precies wat en hoe besteed ik mijn eigen budget zo effectief mogelijk?

Dit webinar is interessant voor iedereen die binnen zijn eigen organisatie betrokken is bij nalatenschappenwerving, net gestart is of overweegt om te starten.

Praktische informatie
Het webinar vindt online plaats op donderdag 8 februari van 10 tot 11 uur en gratis toegankelijk. Je kunt je vragen stellen in de chat. Het webinar wordt opgenomen en wanneer je bent aangemeld ontvang je na afloop automatisch de link naar de opname. NA aanmelding ontvang je link voor deelname in je mail.

Over de sprekers
Elsbeth Takkenberg werkt als zelfstandig adviseur en geeft strategisch advies op het gebied van o.a. grote giften, nalatenschappenwerving en relatiemanagement. In het verleden werkte zij als fondsenwerver en relatiemanager voor diverse goede doelen, waaronder Artsen zonder Grenzen en SOS Kinderdorpen. Op het gebied van nalatenschappenwerving helpt Elsbeth haar klanten bij het aanscherpen van de strategie, zoekt ze naar mogelijkheden binnen én buiten de database om nieuwe leads en toezeggingen te vinden en zorgt ze dat de donateur altijd centraal staat en zich goed voelt over de keuze jouw doel op te nemen in zijn/haar testament. Door gesprekken met honderden testateurs te hebben gevoerd weet Elsbeth precies wat er nodig is om van niets tot een getekend testament te komen, met daarin een goed doel opgenomen.

Manda Wassenaar is al bijna 5 jaar relatiemanager nalatenschappen bij Amref Flying Doctors. Als Relatiemanager Nalatenschappen werft zij nieuwe potentiële erflaters en houdt ze donateurs die Amref al in hun testament hebben ogenomen betrokken bij het werk en de missie van de organisatie. Hiervoor werkte Manda als relatiemanager nalatenschappen voor Alzheimer Nederland. Ze heeft ruime ervaring met DM/TM en Facebookcampagnes, advertenties en het ontwikkelen van online/offline communicatiemiddelen m.b.t. nalatenschappenwerving.