Webinar - een vuist voor impact: 5 vragen om je impactmanagement te beoordelen
Maak je waar wat je belooft? Dat is meer dan doen wat je belooft. Het gaat niet om het uitvoeren van plannen, maar om verantwoordelijkheid nemen voor het uiteindelijke effect van wat je doet. De manier waarop je dat doet noemen we impactmanagement. Het CBF, toezichthouder goede doelen, heeft samen met het Impact Centre Erasmus en PwC de belangrijkste uitdagingen in kaart gebracht. In de nieuwe en tweede CBF-sectorreflectie over impact wordt duidelijk waar goededoelenorganisaties voor staan als het gaat om hun impactmanagement.
Gerjob Lootens (CBF) brengt deze uitdagingen terug tot vijf simpele vragen. In dit derde webinar over impact gaat hij samen met Karen Maas (academisch directeur Impact Centre Erasmus) dieper in op twee van deze vragen: ‘Hoe weet ik dat wat ik doe ook werkt?’ en ‘Wat is het effect dat ik zie?’
Alle vijf de vragen zijn uitgewerkt in het boekje ‘Een vuist voor impact – 5 vragen om je impactmanagement te beoordelen.’ Daarin geeft onder andere het Impact Centre Erasmus handige tips en adviezen, met verwijzingen naar meer verdieping.
Gerjob Lootens (Impact & Innovatie bij CBF) schreef eerder ‘Couleur Locale’ een toegankelijk werkboekje over de inkleuring van integriteit bij goededoelenorganisaties. Hij is verantwoordelijk voor de CBF-sectorreflectie en is een drijvende kracht in veel van de innovaties van CBF. ‘Samen morgen beter’ is zijn devies.
Karen Maas is academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability.
Moderator tijdens dit webinar is Deny de Jong. Deny is maatschappelijk ondernemer, trainer en organisatiecoach. Hij werkt al vele jaren voor organisaties in de goede doelen wereld, zorg/welzijn en onderwijs op het gebied van strategie, organisatie-ontwikkeling, communicatie en fondsenwerving. Hij is eindredacteur van het webinarprogramma en voorzitter van de Programmaraad van NLFL/GDN.