Workshop 1 Fondsenwerving Zakelijke Markt: Hoe kom ik aan tafel bij bedrijven?
In samenwerking met De Rake Zaak bieden wij drie speciaal ontwikkelde workshops aan. Twee workshops gaan over fondsenwerving in de zakelijke markt en het opzetten en managen van effectieve bedrijfspartnerschappen. De andere workshop gaat over 'gesprektechnieken voor resultaatgerichte fondsenwerving' en daarin leer je structuur, inhoud en verdieping aan een fondsenwervend gesprek te geven.
Hoe kom ik aan tafel bij bedrijven?
Deze workshop is gericht op het acquisitietraject: hoe kom je nou aan tafel bij een bedrijf? Een goede voorbereiding en het gebruik van een paar handige tools helpen je om efficiënt en effectief bedrijven te benaderen. Daarnaast ga je oefenen met het Business Model Canvas om de vraag vanuit het bedrijf en het aanbod van jouw organisatie optimaal af te stemmen.
De workshop belicht de volgende aspecten:
- Hoe ziet de zakelijke markt eruit?
- Waarom samenwerken met bedrijven?
- Welke tools helpen je bij succesvolle fondsenwerving?
- Verschillende marktbenaderingen
- De waardepropositie: hoe stem je vraag en aanbod optimaal af (aan de hand van het Business Model Canvas) en welke waarde ken je toe aan deze propositie?
- Kennis- en ervaringsuitwisseling over hot topics
De workshops zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren fondsenwervers, business developers, accountmanagers en project/teammanagers die op zoek zijn naar actuele theoretische kennis en praktische methodes die direct toe te passen zijn in de praktijk.
De andere workshops van Suzanne van Esser:
- ''Hoe bouw ik een impactvolle samenwerking op met bedrijven en blijf ik aan tafel?'' (partnerschapsmanagement) op vrijdag 9 mei (meld je hier aan)
- ''Gesprekstechnieken voor resultaatgerichte fondsenwerving'' (salestechnieken) op vrijdag 13 juni (meld je hier aan)
De workshops zijn zeer interactief. Er wordt gewerkt op basis van de werkelijke ervaringen en praktijk van de deelnemers. Reflecteren en oefenen gebeurt in kleine groepen met eigen cases op de leerstof. Er is tijdens de workshop ook voldoende gelegenheid om ervaringen en cases (vertrouwelijk) met elkaar te delen. De workshops zijn complementair, maar kunnen ook prima los van elkaar gevolgd worden. Je moet je wel apart aanmelden voor elke workshop.
Praktische informatie
Deelnemersprijs voor leden van Goede Doelen Nederland is € 340,- per workshop, inclusief lunch.De workshop vindt plaats op het kantoor van Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100 in Amsterdam (5e etage). De workshop is van 09.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur) tot 16.30 uur. Er is één uur lunchpauze. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Jur Venema via venema@goededoelennederland.nl. De workshop gaat door wanneer minimaal 8 personen deelnemen. Er kunnen maximaal 10 deelnemers per workshop meedoen.
Annuleringsvoorwaarden
Let op: bij annulering vanaf twee weken vóór de workshop ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de workshop ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Goede Doelen Nederland behoud zich het recht voor de workshop te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.
Over Suzanne van Esser, oprichter van De Rake Zaak
Na vijftien jaar vernieuwende, zakelijke partnerschappen te hebben afgesloten bij o.a. Amref Flying Doctors en het Rode Kruis, is Suzanne in 2018 gestart met haar eigen onderneming ‘De Rake Zaak’. In interim- en adviesfuncties heeft ze voor organisaties als Dance4Life, Save the Children, The Ocean Cleanup en Het Nationale Theater verschillende fondsenwervende opdrachten uitgevoerd. Tijdens deze opdrachten haalt ze veel inspiratie uit de samenwerking met de teams die – hoe verschillend ook – vergelijkbare uitdagingen hebben. De workshops zijn dan ook gebaseerd op successen, mislukkingen en uitdagingen die zij in zo’n twintig jaar ervaring in de sector heeft opgedaan. Suzanne werkt graag aan het opzetten van duurzame samenwerkingen, met impact voor zowel jouw organisatie als voor de private partners.