14 november Goede Doelen Verkiezingsdebat

Voor agenda

Goede Doelen Nederland organiseert op 14 november 19.30 uur het Goede Doelen Verkiezingsdebat in perscentrum Nieuwspoort. Met Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA), Nicolien van Vroonhoven (NSC) en Sophie Hermans (VVD) gaan we onder leiding van Frenk van der Linden in gesprek over bestaanszekerheid en de rol van goede doelen.

Op 22 november gaat Nederland naar de stembus. Deze verkiezingen draaien voor een belangrijk deel om bestaanszekerheid: Nederlanders maken zich zorgen. Steeds meer mensen leven onder het bestaansminimum en veel mensen vragen zich af of er nog wel sprake is van een gezonde leefomgeving voor de volgende generatie. Ook leeft het besef dat de wereld om ons heen steeds grilliger is geworden.

Rol van goede doelen
Welke ambities hebben de drie grootste partijen in de peilingen – GroenLinks-PvdA, Nieuw Sociaal Contract en de VVD – op het vlak van bestaanszekerheid? Wat is de rol van de overheid? Welke rol spelen goede doelen hierin en hoe zorgen we dat zij hun onmisbare bijdrage kunnen blijven leveren? Nelleke Hijmans van Natuurmonumenten, Klaartje Docters van Leeuwen van het Nederlandse Rode Kruis en Jerzy Soetekouw van Vereniging Humanitas vertellen over hun missie, waar ze tegen aan lopen en wat nodig is om hun werk te kunnen blijven doen.

Meld je snel aan via deze link.

Laatste nieuws

Mijn eenmalige gift
Na bijna een jaar Mijn eenmalige gift: resultaten ronduit positief
BOOST en KNDSB
Twee nieuwe leden bij Goede Doelen Nederland
Find N Fund
FindNFund koppelt goede doelen en fondsen aan elkaar