Nieuwe editie Goede Doelen Gids

Goede Doelen Gids

De nieuwe Goede Doelen Gids is beschikbaar en ligt vanaf nu bij alle notariskantoren in Nederland. De gids bevat informatie over de mogelijkheden van schenken en nalaten voor geïnteresseerde donateurs en over de leden van Goede Doelen Nederland.

De Goede Doelen Gids is een tweejaarlijkse uitgave van Goede Doelen Nederland. Doel is om mensen te helpen bij hun keuze aan welk goed doel zij willen bijdragen of nalaten. De Goede Doelen Gids 2023 is in een papieren versie en online beschikbaar.

De gids geeft zoals altijd informatie over de verschillende mogelijkheden van schenken en nalaten en de fiscale voordelen die daarbij horen. Daarnaast bevat de gids een beknopte beschrijving van de missie van al onze leden én hun contactgegevens. De gedrukte versie van de Goede Doelen Gids wordt verspreid onder alle notariskantoren in Nederland. Zo hebben zij actuele informatie om hun cliënten te informeren over schenken en nalaten aan goede doelen.

Compact en duurzaam

Nieuw is de compacte vormgeving en indeling van de gids. Vanuit duurzaamheidsoverwegingen, houden we de gedrukte oplage zo laag mogelijk en sturen we alleen alle notariskantoren in Nederland een gedrukt exemplaar toe. Naast twee gedrukte exemplaren van de gids ontvangen zij ook een kleine handige tafeldisplay voor in de wachtkamer. Deze display is voorzien van een QR-code die doorverwijst naar www.goededoelen.nl/nalaten.

De goede doelen zijn in de gids ingedeeld in de acht categorieën die het CBF hanteert: gezondheid, internationale hulp & mensenrechten, religie & levensbeschouwing, welzijn, dieren, kunst & cultuur, onderwijs, natuur & milieu. Achterin de gids staan per organisatie alle gegevens die een notaris nodig heeft, zoals het KVK-nummer en de statutaire naam.

De Goede Doelen Gids 2023 is ook te vinden op de website van Goede Doelen Nederland.

We waarderen het als je de gids deelt met je collega’s, samenwerkingspartners en andere belangstellenden. Delen op je website mag natuurlijk ook!

De informatie over de goede doelen is bijgewerkt tot april 2023.

Laatste nieuws

Tweedekamer
Twee belangrijke amendementen aangenomen voor behoud klantrelatie van goede doelen en loterijen
Logoreddeafgiftenaftrek
Petitie ‘Red de giftenaftrek, geef om de samenleving’
24 Actie BTW
Gezamenlijke actie 'Je belast er heel Nederland mee'