Vier nieuwe directeuren: we stellen ze graag aan je voor

Nieuwe directeuren

In de afgelopen periode zijn weer vier nieuwe directeuren gestart.

Michel van Maarseveen directeur Geldersch Landschap & Kasteelen
Per 1 oktober is Michel van Maarseveen gestart als directeur-bestuurder van Geldersch Landschap & Kasteelen. Michel (53) studeerde geschiedenis, heeft diverse functies bekleed en brengt veel bestuurlijke en inhoudelijke ervaring mee. Zo was hij de afgelopen 30 jaar actief in de museumwereld en was directeur van het Haags Historisch Museum, Museum De Gevangenpoort (1999-2002) en het Drents Museum in Assen (2002-2012). Sinds 2012 was hij algemeen directeur van Paleis Het Loo en nauw betrokken bij de recente vernieuwing en uitbreiding.

Van Maarseveen: “In de functie van directeur-bestuurder bij GLK kan ik mijn passie voor het historisch erfgoed combineren met mijn liefde voor de natuur. Ik heb in de afgelopen 11 jaar met heel veel plezier gewerkt voor Paleis Het Loo en de gelegenheid gekregen prachtige projecten te realiseren met de vernieuwing en verbouwing met als hoogtepunt de opening op 21 april. Ik kijk er enorm naar uit om mij de komende jaren voor GLK in te zetten!”.

Michel van Maarseveen

Laurens Korteweg directeur bij Movies that Matter
Per 1 september is Laurens Korteweg begonnen als zakelijk directeur bij Movies that Matter. De afgelopen 10 jaar was Laurens werkzaam bij World Press Photo. Daar vergrootte hij als Director of Exhibitions het bereik, de impact en de eigen inkomsten, door de implementatie van een flexibeler businessmodel en door thematische tentoonstellingen te ontwerpen op basis van het archief.

Laurens Korteweg: “Ik ben ontzettend blij om als zakelijk directeur bij Movies that Matter aan de slag te zijn gegaan. Het is een organisatie die bestaat uit bevlogen en kritische mensen, precies wat nodig is om ons doel te bereiken; de blik verruimen voor mensenrechten. De kracht van film is ongelofelijk sterk, we begrijpen onze wereld er beter door. Daarom ben ik blij bij te kunnen dragen aan het vergoten van ons bereik en onze impact.”

Laurens Korteweg

Christiaan Levelt directeur Nederlands Herseninstituut
Christiaan Levelt wordt per 1 januari de nieuwe directeur van het Nederlands Herseninstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Levelt was groepsleider bij het instituut, waar hij onderzoek deed naar de manier waarop onze hersenen leren en informatie verwerken. Daarnaast is hij als hoogleraar verbonden aan de VU Amsterdam.

Levelt: “We begrijpen steeds beter hoe hersencircuits werken en hoe ze van invloed zijn op wat we waarnemen en hoe we ons gedragen. Hierdoor wordt onze relatie met de psychiatrie en neurologie sterker, en kunnen we in de toekomst hersenaandoeningen veel beter begrijpen en behandelen.”

Het Nederlands Herseninstituut heeft ook een vriendenstichting die zich inzet voor het bevorderen van hersenonderzoek en ontwikkelingen op het gebied van de hersenwetenschappen. Voor meer informatie zie www.hersenvrienden.nl

Christiaan Levelt (Fotocredits: Marieke de Lorijn)

Mariël Croon directeur Maag Lever Darmstichting
Vanaf 1 januari start Mariël Croon als directeur-bestuurder van de Maag Lever Darm Stichting. Mariël neemt veel ervaring mee. Dankzij haar medische achtergrond en haar vorige functie als directeur Communicatie van het Erasmus MC is zij bekend met alle deelgebieden binnen het specialisme Maag-Darm-Leverziekten. Ook beschikt ze over een groot en relevant netwerk en expertise op het gebied van strategische communicatie en beleidsbeïnvloeding. Mariël bracht als uitgever diverse titels op de markt over het vakgebied, waaronder ‘Het darmkankerlogboek’ (in samenwerking met de MLDS), ‘De probiotica revolutie’ en het kinderboek ‘Kars in de poepfabriek’.

Mariël: “Mijn geschiedenis in de samenwerking met de MLDS gaat jaren terug. Ik vind het dan ook geweldig dat ik nu zelf, samen met alle collega’s, mag bijdragen aan de gezondheid van patiënten met een spijsverteringsaandoening. En aan een gezonde buik voor alle Nederlanders. Er valt veel werk te verzetten. Daar zie ik enorm naar uit.”

Mariël Croon

Laatste nieuws

Mijn eenmalige gift
Na bijna een jaar Mijn eenmalige gift: resultaten ronduit positief
BOOST en KNDSB
Twee nieuwe leden bij Goede Doelen Nederland
Find N Fund
FindNFund koppelt goede doelen en fondsen aan elkaar