Vierde Goede Doelen Lezing door Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis

Met veel plezier kondigen wij aan dat Lammert Kamphuis, filosoof en bestsellerauteur, de vierde Goede Doelen Lezing zal houden op 7 oktober.

Lammert Kamphuis heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie hen kan helpen in het dagelijkse leven. Geen dag gaat voorbij of talkshows en opiniepagina’s hebben het over polarisatie. Niemand wil het… maar wat als de ander toch echt verkeerde opvattingen heeft? Stad tegenover platteland, wappies versus schapen, linkse hobby’s en rechtse stokpaardjes. Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland steeds meer een hekel krijgen aan andersdenkenden.

Lammert Kamphuis groeide zelf op in een wereld van wij en zij, waarheid en leugen, wit en zwart. Tot zijn verbazing ziet hij dat de samenleving steeds meer gaat lijken op de dogmatische omgeving waaruit hij zich losmaakte. Wat betekent deze verharding voor goede doelen? En welke rol kunnen goede doelen spelen in het ontbubbelen van de samenleving? Met verrassende tips daagt hij uit om tot een leniger manier van denken en handelen te komen. Ook prikkelt hij goede doelen om hun ongekende potentie tot verbinding te benutten.

Na de lezing gaat Frénk van der Linden in gesprek met een panel over de toenemende polarisatie in de samenleving en wat de rol van goede doelen hierin kan zijn. De panelleden zijn onder andere Boris Dittrich (lid van de Eerste Kamer), Rina Molenaar (lid van de Raad van Bestuur van Woord en Daad) en Maarten Hupkes (directeur-bestuurder van Stichting De Buurt).

Deze bijeenkomst is voor genodigden en voor medewerkers bij leden van Goede Doelen Nederland. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Klik hier om je aan te melden.

Lammert Kamphuis is een veelgevraagd spreker en is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam. Hij staat ook in het theater met Filemon Wesselink met het programma ‘Sport kijken voor een weergaloos leven’. Zijn boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ uit 2018 werd een bestseller en ook zijn nieuwste boek, ‘Verslaafd aan ons eigen gelijk’ uit augustus 2023 bereikte snel de bestsellerlijsten.

De Goede Doelen Lezing
wordt jaarlijks georganiseerd door Goede Doelen Nederland. Inspirerende sprekers delen hun visie op de rol van ‘goeddoen’ in onze samenleving, nu en in de toekomst. Deze lezing draagt bij aan het maatschappelijk debat over de waarde van het werk van goede doelen voor onze samenleving.

Laatste nieuws

Leden augustus 2024
Zes nieuwe leden aangesloten bij Goede Doelen Nederland
Willem de Feijter
Willem de Feijter directeur-bestuurder bij HandicapNL
Margreet Plug 29 klein formaat
Margreet Plug in jury DDB top 100