Doe mee aan het Innovate for Good platform

Onderdeel van het programma ‘Verkenning van de toekomst’ is een nieuw initiatief: het Innovate for Good platform. Dit platform brengt goede doelen, start-ups en scale-ups samen. Via een challenge op basis van jouw innovatiedoelen en - uitdagingen worden start-ups uitgedaagd om hun toepassingen te pitchen. Het uiteindelijke doel van een challenge is om tot één (of meerdere) concrete samenwerking(en) te komen die voor jullie beiden waardevol is.

Joost Dekkers, CEO Starthubs over Innovate for Good: “Door uitdagingen en innovatieprojecten met elkaar en met de buitenwereld te delen, komen bestaande oplossingen sneller naar voren en kunnen goede doelen voorkomen dat ze het wiel opnieuw (moeten) uitvinden. Of mogelijk gezamenlijk aan de slag kunnen. Dit bespaart tijd en geld en het zorgt voor een versnelling van (innovatie)projecten. Andersom is het voor startups heel interessant om in één keer voor meerdere goede doelen te kunnen pitchen. Een oplossing voor één organisatie kan namelijk een oplossing zijn voor meerdere goede doelen.”

Goede Doelen Nederland neemt deel aan het Innovate for Good platform met een algemene challenge. Deze wordt geformuleerd rond de centrale vraag van het programma Verkenning van de Toekomst: Hoe kunnen goede doelen organisaties met behulp van de mogelijkheden die de digitale transformatie met zich meebrengt, nu en in de toekomst mensen verbinden aan de realisatie van hun missie?

Deelname aan dit platform gaat gepaard met een beperkte investering in tijd en geld. Zie pagina Innovate for Good platform voor meer informatie.

Wie wil als één van de launching partners deelnemen aan dit mooie nieuwe initiatief? Bij voldoende aanmeldingen zal het platform in november worden gelanceerd.

Interesse in, of vragen over dit initiatief? Neem contact op met Ellen Janssens, via janssens@goededoelennederland.nl, of 06-20995377.

Laatste ledenberichten

Tweedekamer
Consumentenagenda van de minister van EZK
Communities 2
Maak gebruik van onze communities
Kantoor
Op zoek naar nieuwe huurruimte?